logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować radio VW Gamma V w Golfie IV po błędnym wpisaniu kodu?

golebiow 30 Paź 2006 10:18 9777 3
REKLAMA
  • #1 3168294
    golebiow
    Poziom 1  
    Witam!

Przepraszam ale na forum nie znalazlem nic na temat odblokowania tego radia jest ono zainstalowane w golf IV z 98 roku i jak zdazylem poszukac jest to model gamma V prawdopodobnie blaupunkt ale tego nie jestem pewien, niestety czlonek rodziny wpisywal zle kod po rozladowaniu akumulatora i zostalem bez radia. Na wyswietlaczu przy wlaczaniu radia widnieje SAFE a po chwili zaczyna napis migac i przechodzi na 2 SAFE nie wiem co mam zrobic aby pojawila sie mozliwosc wpisania kodu . Dlatego zracam sie tutaj o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3168504
    Batee
    Poziom 18  
    Ocena: 37
    Witam nacisnij razem i przytrzymaj przyciski TP FM RDS,po wpisaniu kodu zatwierdz tak samo.Powodzenia.

Wyslano z komorki wap.elektroda.pl
  • REKLAMA
  • #3 3168524
    karo660
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Najpierw Musisz odczekać ok.godziny, do momentu , aż na wyświetlaczu pojawi się SAFE bez "2",potem TP+TA - kod - TP+TA
  • #4 3170954
    gonzotom
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    GammaV Sony. Włączyć stacyjkę, włączyć radio odczekać (nie wiem ile, nie miałem takiego problemu, przy 2 safe napewno ok.1 godz.), pojawi się 1000, wpisać właściwy kod, zatwierdzić klawiszem ">>". Ale to członek rodziny chyba wie.
    Uprzedzając pytanie o rozkodowanie : nie ma kalkulatora po serialu, kod w pamięci niejawny (mało jest osób na tym forum, które się przyznają do umięjętności jego przeliczenia, a jeszcze mniej osób, które umią go przeliczyć) najczęściej podstawiany z innego radia, ale to nie metoda.
REKLAMA