logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OKI B4350 - błąd bębna mimo wymiany, co może być przyczyną?

MaKo2 30 Paź 2006 10:21 3024 3
REKLAMA
  • #1 3168299
    MaKo2
    Poziom 10  
    Witam mam następujący problem. Mam drukarkę OKI 4350 i raz za czas pokazuję bład bębna. Bęben był przekładany z innej, był wsadzany nowy i dalej ten sam problem sie pojawia. Niekeidy włacza się i chodzi wszystko ok a niekiedy podazuję błąd bębna. Co mże byc przyczyną, które styki odpowiadają za to, może ma ktoś z was jakiś opis techniczny tej drukarki? Bardzo prosze o pomoc bo już zgłupiałem.
    Acha mam też problem z jeszcze jedna oki, w tej drugiej przy dużej ilości wydruków potrafi np. wydrukowąc pół strony i skończyć drukowanie. Drukowanie odbywa się poprzez sterowniki windowsowe pod systemem XP. Z góry dziękuję za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3168999
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    B4350 są jeszcze na gwarancji (mają jej 24 miesiące), dzwoń do OKI bo uszkodzona jest elektronika i lepiej żeby zrobili ją gwarancyjnie.
  • REKLAMA
  • #3 3173244
    slajas
    Poziom 21  
    Ocena: 83
    witam co dokładnie wyświetla bo jesli wyswietla aby wymienic beben to tylko ze strony oki trzeba sciągnac program status monitor i skasowac licznik bebna w innych modelach oki np. 14i 14ex 10i robi sie to z panelu drukarki natomiast w oki 4,8w, b4350 tylko z status monitor tam w którejs zakładce jest napis kasowanie licznika bebna pozd.
  • #4 3174502
    agatorn
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    MaKo2 napisał:
    Witam mam następujący problem. Mam drukarkę OKI 4350 i raz za czas pokazuję bład bębna. Bęben był przekładany z innej, był wsadzany nowy i dalej ten sam problem sie pojawia. Niekeidy włacza się i chodzi wszystko ok a niekiedy podazuję błąd bębna.

Czy komunikat, który Ci się wyświetla mówi o niezainstalowanym lub nieprawidłowo zainstalowanym bębnie?
REKLAMA