Ogólnie wcześniej posiadałem centrale Ca, 10 + którą cała od podstaw sam zakładałem po uderzeniu pioruna została wymieniona na integre, 64 którą również sam przełożyłem i działałała bez najmniejszych problemów, jeśli chodzi o programowanie to nie miałem najmniejszych problemów z zaprogramowaniem jej i nie ważne czy za pomocą dload lub manipulatora programuje się ją bez najmniejszych problemów pod centrale mam podpięty piec węglowo miałowy oraz 12 czujek pir,8 kontraktorów, oraz moduł vmg16 wszystko to ze sobą współpracuje także może nie wszystko wiem, ale na pewno z oprogramowaniem radzę sobie, pomimo że nie jestem po szkole elektronicznej, bo zawód wyuczony mam inny i od 3 lat Jest to moje hobby dodam, że widziałem różne instalacje alarmowe i dziwi mnie to, że ludzie po szkole oraz po kursach instalatorskich potrafią robić taką chałę kable lecą same jak chcą w centrali namotane i namieszane, że jak przyjdzie, co robić to od nowa muszą szukać kable jeden po drugim, bo sami nie wiedzą skąd lecą a nie mówię już o tym jak ktoś ma lepszą centralkę a nie jest w pełni wykorzystana podam przykład przychodzi do mnie gość z sąsiedniej wsi i jest bardzo zdziwiony, że mi pokazuje naruszenie w danym pokoju a sms informuje mnie Np. o przegrzaniu Pieca lub, z której części domu przychodzi włamanie niestety panowie instalatorzy, aby było szybciej i wygodniej im popodpinali pod 1 wejścia po 4 czujki i programowanie mieli z głowy ja wychodzę z założenia, jeśli mam niech to mi służy i będzie dla mnie wygodne i mej rodziny a nie dla pana, który instaluje pozdrawiam
gurgi napisał: Mam pytanko,czy Ty aby wcześniej miałeś możliwość programowania
centrali Satela?
Czy robiłeś to kiedyś z komputera?
.
Ad1 tak ca 10 oraz obecnie integra 64 ,oraz moduł vmg16
Ad2 za pomocą komputera jak i za pomocą manipulatora
i śmię twierdzić że centrala integra pomimo to że jest bardziej rozbudowana to raczej nikt nie powinien mieć problemów z zaprogramowaniem jej