logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

THOMSON 32WH412B. Ustawienie zbieżności kolorów.

vivoo 31 Paź 2006 06:45 2099 7
REKLAMA
  • #1 3171413
    vivoo
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam

Posiadam TV THOMSON 32WH412B i w instrukcji obsługi pisze że jest tak opcja do ustawiania zbieżności kolorów, jednak w moim menu nie ma takiej opcji.... :/
    Zna ktoś jakieś rozwiążanie bo TV świeci super a kolorki mi się troszkę rozjechały...

Zastanawiam się czy tryb serwisowy by coś pomógł, tzn czy tam będzie ta opcja...

Chassis podam później bo zapomniałem sprawdzić, symbol pisze z naklejki na instr obsługi.... :)

Jest tam jeszcze:

8K25RC ale to chyba model pilota
    ETC210 chassis..???

Potrafi ktoś pomóc...?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3171839
    vivoo
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    No właśnie, tego potrzebowałem, potwierdzenia bo tłumaczenie tej instrukcji jest beznadziejne, wszędzie piszą że ten TV to projektor... :/

teraz wszystko jasne....

Dzięki

Jeszcze jedno pytanie, czy z pomocą trybu serwisowego można zmienić kolor wyświetlanego tekstu programu ( np tvp1 A/V) u mnie jest żółty a to tragiczne przy tak małych literkach...

Jak wejść do tego trybu w tym THOMSONIE...???
  • REKLAMA
  • #8 3172289
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6165
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: TV

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz telewizora THOMSON 32WH412B zgłosił problem z brakiem opcji ustawiania zbieżności kolorów w menu, mimo że instrukcja obsługi ją wymienia. Okazało się, że regulacja zbieżności kolorów dotyczy jedynie projektorów, a model 32WH412B to telewizor kineskopowy, co wyjaśnia brak tej funkcji. W dyskusji pojawiła się także kwestia zmiany koloru wyświetlanego tekstu programu (np. TVP1) na ekranie, gdzie użytkownik pytał o dostęp do trybu serwisowego i możliwość modyfikacji koloru napisu. Podano, że telewizor posiada chassis ETC210, a linki do forum elektroda.pl zawierają informacje o wejściu do trybu serwisowego dla tego chassis. Użytkownik rozważał samodzielne eksperymenty w trybie serwisowym z możliwością późniejszego oddania sprzętu do serwisu. Zwrócono uwagę, by nie ingerować bez odpowiedniej wiedzy, aby nie spowodować uszkodzeń.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA