logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefon z Symbianem do 400 zł – Siemens SX1 czy inny model z możliwością patchowania?

FreeVee 01 Lis 2006 11:26 1236 9
REKLAMA
  • #1 3175364
    FreeVee
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!

Prosze o pomoc.. Pogubilem sie juz w tych telefonach, kumple namawiaja mnie na Siemensa sx1, bo podobno tylko w nim mozna patchowac softa.. a moze macie inne pomysly ? obecnie mam Sagema MYX 6-2, ale chce telefonik z symbianem do zabawy, a sagema musze sie pozbyc. No i telefonik tak kolo 400 zloty, bo na wiecej mnie nie stac

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3175452
    waisik
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    wez taka nokie ktora Ci sie podoba 6600 nie jest zla tylko troche gruba powinno ci starczyc 400zl.Karte wieksza wstawisz i do zabawy jak znalazl
  • REKLAMA
  • #3 3175545
    miszko83
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    SX1 ma dziwaczne klawisze, po drugie dużo gier korzysta z klawiszy numerycznych. Więć późniejsze sterowanie napewno nie będzie przyjemnością. Znajomy ma ten telefon i wgrywał oprogramowanie bo wieszał mu się. Ogólnie jeśli już to polecam coś z Nokii np. 6630, masa software'u jest do tego i gdy z N-gage tez chodzą.
  • REKLAMA
  • #4 3175582
    pioter18
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Osobiście odradzam ci tel. z symbianem. Jeżeli telefon dla Ciebie ma być "zabawką" to i owszem, symbian jak znalazł. Ale jeżeli zależy Ci na telefonie wytrzymałym, funkcjonalnym i ogólnie fajnym to sybianom niczego nie ustępują SE. Zależy oczywiście wszystko od kwoty jaką chcesz przeznaczyć na telefon. Prezy tej kwocie polecam tobie np. k700 lub kupić takiego t630 i zostawić sobie troszkę pieniędzy na impreze :p.
    Pewnie zastanawiasz się czemu tak "nie lubie symbianów"? Wg. mnie są to systemy na tyle zawodne, że dla ludzi którzy chcą mieć telefon niezawodny powinien symbiana omijać z daleka... Nie polecam również nomych motorolek, bardzo słabe softy mają, wieszają się itp. (wiem bo sam mam :p)
    Polecam nowe SE.
    Pozdrawiam
  • #5 3176084
    miszko83
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Ale on napisał, że chce telefon do zabawy, więc only symbian.
  • #6 3176194
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    pioter18 jeśli nie umiesz korzystać z symbiana to może wogoel wywal telefonik do kosza ja mam już 5 telefonik z symbianem i nie narzekam po prostu trzeba troche uważać na to co sie miesza w komórce za kwote 400zł wziołbym kolego FreeVee nokie 6600 jedyna wada tej noki to krótki czas czuwania ale warta swojej ceny

pozdrawiam
  • #7 3176304
    Misbond
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    miałem 6600 i telefon jest nie do zajechania, softu jest full ale zgadzam się z NOOKIA czeba uważać co się wrzuca no i na wirusiki. Jak sobie zakupisz tela wrzóć jako pierwsze antyvira bo w necie jest pełno zasyfionego softu.
  • REKLAMA
  • #8 3181277
    waisik
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    mialem tez juz troszke noki z symbianem.Jak sie nie uwaza to faktycznie bardzo szybko sie zamuli.Przez pierwsze dni uzytkowania to co tydzien robilem formata ale duzo programikow sie instalowalo aby cos posprawdzac.Teraz testuje m3000 z WM50 zobaczymy jak ta zabawka sie bedzie sprawowac
  • #9 3185623
    malyy1992
    Poziom 10  
    Tani a dobry telefon z systemeem operacyjnym to nokia 7650
  • #10 3185802
    Bartosh116
    Poziom 12  
    Co do symbiana za 400 zł to Nokia 6600 gdybys miał troche wiecej kaski mógłbys kupić np. 6670/7610 (własnie uzywam 7610 i chyba nie zmienie super design!!!) są szybsze co daje się zauwazyc po chodzeniu w menu, aparacik jest duzo lepszy (1M) no i są mniejsze od 6600(miałem 2 miesiące temu). SX 1 niedawno miałem ale sprzedałem nie da się nauczyc pisac smsy a przeciez głownie do tego słuzy telefon?? poza tym zawieszał mi sie i gra w gierki nie była przyjemnym zajęciem.7650 nie jest zła ale brak pamieci daje się ostro we znaki!!
    pozdro Bartek.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru telefonu z systemem Symbian w budżecie około 400 zł, z możliwością modyfikacji oprogramowania (patchowania). Siemens SX1 jest krytykowany za nietypową klawiaturę i problemy z wygodą użytkowania, zwłaszcza w grach oraz za niestabilność oprogramowania. Alternatywnie polecane są modele Nokii, zwłaszcza 6600, 6630, 7650, a także nowsze 6670 i 7610, które oferują lepszą wydajność, większą dostępność oprogramowania i stabilność. Nokia 6600 jest uznawana za solidny wybór do zabawy, choć wymaga ostrożności przy instalacji aplikacji ze względu na ryzyko wirusów i konieczność stosowania antywirusa. Wskazano również, że telefony Sony Ericsson (np. K700, T630) są bardziej niezawodne, ale nie mają Symbiana. Motorola z Symbianem jest odradzana ze względu na słabe oprogramowanie i niestabilność. Ogólnie Symbian jest polecany do zabawy, ale wymaga uwagi przy użytkowaniu i instalacji oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA