logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MS Access 2002 - Jak zmienić kolor czcionki tylko dla wybranych rekordów?

_Maciej_ 02 Lis 2006 10:46 1455 2
REKLAMA
  • #1 3178805
    _Maciej_
    Poziom 11  
    Mam tabelę w accesie (kilkaset rekordów) zaznaczam jakiś tekst iwykonuje tzw. "filtrowanie wedlug wyboru", program wyrzuca mi tylko te rekordy które spelniają kryterium. Teraz zaznaczam wynikowe rekordy i chcę zmienić kolor czcionki, tutaj wlaśnie pojawia się problem, bo po wybraniu opcji "Usuń filtr/ sortowanie" okazuje się że wszystkie rekordy mają zmieniony kolor czcionki (a nie tylko te które spelnialy kryterium, zostaly przeze mnie zaznaczone i zmienilem w nich kolor czcionki).
    Jak zrobić aby tylko wybrane rekordy w tabeli mialy zmieniony kolor?
    Dodam że chodzi o wersję accessa 2002.
    Sprawa pewnie jest banalna ale dla mnie jest to ważne tak wiec proszę o odpowiedź. Z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 3180607
    ImPuLs
    Poziom 23  
    Ocena: 36
    Zmieniają się wszystkie rekordy bo zmiana parametrów czcionki dotyczy zawsze całej tabeli niezależnie od tego czy zmieniasz jeden czy kilka() rekordów.
    Z tego co wiem to w widoku 'tabela' nie ma możliwości zmiany stylu wyświetlania poszczególnych rekordów.
    Tabela ma jedynie za zadanie przechowywać dane, które można poddać 'obróbce' np w formularzu.
  • #3 3182368
    _Maciej_
    Poziom 11  
    No wlaśnie, wprowadzilem dane z tabeli do formularza, teraz moge zaznaczać elementy w kolumnach, ale dalej nie cale rekordy.
    ImPuLs, może masz jakieś materialy o programowaniu w visual basicu które móglbym wykorzystać do budowania bazy ?
REKLAMA