logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 7610 - klawisze 4,5,6 działają tylko raz po wygaszeniu ekranu

przemt 02 Lis 2006 20:03 1553 7
REKLAMA
  • #1 3180835
    przemt
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam
    Mam nokie 7610 w ktorej nie dzialaja klawisz 4,5,6. Jest dziwna rzecza, gdy telefon jest w stanie wygaszacza klawisze 4,5,6 dzialaja tylko po pierwszym kliknieciu, Po wcisnieciu drugi raz juz nie dzialaja. Zastanawiam sie czy to wina softu czy sprzetu? Na pewno nie jest to wina moim zdaniem plytki klawiatury Prosze o pomoc.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3181541
    vip-serwis.com
    Poziom 15  
    witam wydaje mi się ze musisz zacząć od softu ale stawiam na usterkę sprzetowa i na układ klawiszy,jak dostaje napięcie to przestaje działać lub upp jest uszkodzone.

vip-serwis.com
  • REKLAMA
  • #3 3185374
    TMK_M
    Poziom 22  
    Ocena: 23
    Ja bym stawial na glassa. Rozwiazywalem takie problemy w n-gage robiac przezuty z innych stykow. Najszybciej to by bylo sprawdzic to majac druga sprawna plyte glowna
  • REKLAMA
  • #4 3188418
    Draks_Maxim
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Witam

Przelutuj filtr klawiatury. spry czy nie jest fizycznie uszkodzony ( skruszony ) ew. przejscia pomiedzy klawiszami.

pozdrawiam
  • #5 4713155
    grass90
    Poziom 11  
    Mam podobny problem, z tym że w ogóle nie działa lewy i prawy przycisk funkcyjny. Wcześniej czasami nie działały inne klawisze ale z reguły po paru minutach przechodziło ;] . telefon nie upadł, nie był zalany, po prostu tak sam z siebie. Może to być filtr klawiatury czy coś innego ? jak filtr to ile może kosztować naprawa ?? chodzi głównie o przylutowanie bo filtr mogę mieć, ale przylutować nie mam czym .
  • #6 4713587
    discusall
    Poziom 21  
    Ocena: 9
    jak nie masz czym to zanieś do serwisu bo sam tego nie zrobisz bez pomocy Hota według mnie to filtr klawiatury ale zawsze moge się mylić
  • #7 4718866
    grass90
    Poziom 11  
    A ten filtr jest na płytce klawiatury czy na głównej ?? Dzisiaj byłem w serwisie i wszędzie proponowali wymianę płytki klawiatury za prawie połowę wartości telefonu ;] 90 zł, to wymiana tej płytki może pomóc bo to to sam mogę zrobić ;
  • REKLAMA
  • #8 5020042
    przemt
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam
    Telefon zrobiony, wymieniony zostal filtr klawiatury

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia 7610, w którym klawisze 4, 5 i 6 działają tylko raz po wygaszeniu ekranu, a następne naciśnięcia są nieskuteczne. Dyskusja wskazuje na możliwe przyczyny sprzętowe, w szczególności uszkodzenie filtra klawiatury lub układu klawiszy na płytce. Zalecane jest przelutowanie filtra klawiatury lub wymiana płytki klawiatury, co może rozwiązać problem. Wskazano również, że problem niekoniecznie wynika z oprogramowania, a test z inną płytą główną mógłby potwierdzić diagnozę. Ostatecznie autor potwierdził naprawę poprzez wymianę filtra klawiatury.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA