Witam i już pisze dokładniej,mam płyte Cd w której to mam dane ,mam dwa laptopy,jeden stary i on jest ok,drugi ma 1 rok i z nim jest kłopot, gdy włoże moją płyte z danymi do tego starego ,czyta wszystko,a ta sama płyta Cd włożona do nowego widzi tylko jeden plik -czyściłem optyke ale nie pomogło,dalej nie mogę ingerować gdy sprzęt jest na gwaracji,co do oprogramowania wymieniałem 2 razy,tak to wygląda .
Dodano po 36 [minuty]:
I jeszcze coś co może ukierunkuje kolegów namiar na te usterke,mam piloty firmy Geniusz i oczyiście program za pomocą którego mogę wgrywać dany sprzęt Tv do tego pilota,( użuwam od paru lat ) połączenie pomiędzy kompem a pilotem następuje poprzez złącze RS232.Mam Rsa 232 w postaci karty Pcmcia z wyjściem na RS232,oraz USB na RS,i jak po jednym ,tak i po drugim urządzeniu gdy chcę wgrać oprogramowanie do pilota dostaje komunikat , do portu szeregowego nie jest podłączone rzadne urządzenie,a gdy pod te porty podepnę inne urządzenia np,programator wszystko jest ok,porty sa ustawione właściwie dla każdego urządzenia ,nie ma więc tu mowy o pomyłce w ustawieniach,a w tym drugim laptopie mam bez kłopotu,może to pomoże gdzie jest kłopot.