solec Revolution pierwszo slysze .. pewnie jakas krzak marka jak to zazwyczaj bywa

(i dosc droooga ja moge ci zaoferowac np HERAEUS'y New Colors Speedster OH N Speedster 160 HXL + R moc UVB 33 Zywotnosc 600h 15euro/szt albo Speed Tan Mega Power LONGFRAME Ultra 160 W UVB26 lagodniejsze lampy ale zyja 800h 12euro/szt lub PHILIPS Cleo Advantage 160 W UVB 33 800h 13euro/szt)nie wiem czemu KaW napisal takie dziwne wywody ale to dlawik ustala prad jaki plynie przez lampe a nie na odwrot lampy beda slabiej swiecic na 100watowych dlawikach niz na 160 watt .. moze sie zdazyc ze lampy beda mrygac dlugo zanim odpala , w zimniejsze dni czesc lamp moze wogole nie odpalic <beda caly czas mrygac>
ja proponuje dostawic dlawiki <zakup 160wattowych bedzie nie oplacalny , za to dlawiki 58 wattowe sa w przystepnych cenach i laczyc ze soba 100+58 >
1 Tak
2 nie beda opalac lepiej.. beda gorzej opalac
3 nie przepala ale lampy maga sie szybciej zuzyc z powodu czestego zalaczania zarnikow przez to ze lampy sie nie odpala ..100min dziennie to jak w solarium
4 przez mniejsze dlawiki TAK zuzyja sie szybciej
5 ......
6 po wymianie lamp pamietaj ze trzeba je przepalic przez ok 20 min tj trzba wlaczyc solarium na 20 min i bron boze nie klasc sie na nie ! lampa musi sie ustabilizowac
7 co 2 wymiane lamp wymienic nalezy startery