Czytam opinie niektórych kolegów i trochę się dziwię...
1- ucho ludzkie słyszy max. do około 20kHz, z tego chyba mniejszość usłyszy górę, a o pełnym paśmie to może tylko poczytać.
2- nasze mieszkania nie służą raczej jako audiofilskie aule czy pomieszczenia z idealnie rozłożoną akustyką, w sporej częsci są to mieszkania w blokach, umeblowane z doskonałym tłumieniem niektórych pasm częstotliwości, doskonałymi źródłami fal stojących, wspaniałym echem i dudnieniem na niskich częstotliwościach
3- nikt z kolegów nie napisał nic o kolumnach... słuchanie z Harman-kardon, Nakamichi, Onkyo (tego High-end a nie masówki), czy innych cacek na lipnych kolumnach to porażka.
Zacznijmy od tego, ile chce się przeznaczyć na sprzęt i co on ma spełniać... jaki ktoś chce mieć świecące lustereczko to może sobie kupić, ja mam technicsa i na moje warunki jestem zadowolony, kupiłem go od gościa, który kupił sobie Yamachę za 4-4,5 tys, i napisał mi że na swoich kolumnach nie słyszy różnicy... więc po co przepłacać.
SH-GE 70 / SL-PD 887 / RS-TR 575 / SA-AX 710 / Kolumny VoiceKraft / mieszkanie w bloku