logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potrzebny bios do Nvidia Geforce ti4800SE 128MB DDR

Grucha1982 07 Lis 2006 16:12 1877 8
REKLAMA
  • #1 3198145
    Grucha1982
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    Witam wszystkich.

Drugi dzien juz siedze na necie i szukam oryginalnego biosu do tej karty Nvidia Geforce ti4800SE 128MB DDR VIVO/DVI WinFast A280 TD.

Będe bardzo wdzięczny jeżeli ktoś mi go znajdzie bo ja juz sie poddaje. A najlepiej jak ktoś miałby taką samą karte i zegralby mi NVFLASH-em i przeslał np na maila bo ja juz nie mam sily. Pomoc na pewno bardzo wynagrodze i z góry dziękuje
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3198358
    Grucha1982
    Poziom 18  
    no właśnie nie :-( to juz sciągałem musze miec zrzut bios-u w formacie bios.rom programem nvflash POMOCY
  • REKLAMA
  • #5 3199171
    Grucha1982
    Poziom 18  
    Cytat:
    http://www.zdnet.de/treiber/man_prod_ud/leadtek_grafikkarten-bios_ud-wc.html

Przepiasłeś to od Interesant czy szukałeś a necie?:D
  • REKLAMA
  • #7 3208335
    Grucha1982
    Poziom 18  
    Cytat:
    Przydalby sie jeszcze producent...
    »
    Leadtek

niestety tam tez nie ma biosu do ti4800se :(
  • #9 3840537
    Grucha1982
    Poziom 18  
    Dzieki wszystkim bios udalo mi sie sciagnac wszystko okej ale jedno ale to sa auto update-y i nie dalo sie normalnie tego wgrac, dopiero potem wpadlem na pomysl zeby wydobyc te biosy z pliku exe (nie dalo sie ani winrar-em ani winzip-em) byly gdzies w temp-ie. Potem flasher z poziomu dos i smiga ze az milo. Dzięki wszystkim za pomoc Pozdrowienia.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano oryginalnego BIOS-u do karty graficznej Nvidia GeForce4 Ti 4800SE 128MB DDR VIVO/DVI WinFast A280 TD. Próby znalezienia pliku BIOS na popularnych serwisach, takich jak zdnet.de czy mvktech.net, nie przyniosły rezultatu. Okazało się, że karta jest produkowana przez Leadtek, a BIOS-y dostępne są na oficjalnej stronie producenta pod adresem leadtek.com.tw, jednak były one w formie autoaktualizacji, które nie dały się bezpośrednio wgrać. Ostatecznie rozwiązaniem było wydobycie plików BIOS z pliku EXE (który nie otwierał się standardowymi archiwizerami) z folderu tymczasowego systemu, a następnie wgranie BIOS-u za pomocą narzędzia NVFLASH z poziomu DOS, co pozwoliło na poprawne flashowanie karty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA