logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K310i – lokalizacja punktu testowego (TP) do naprawy EROM w Cruiser

valdikom 10 Lis 2006 12:45 2049 6
REKLAMA
  • #1 3208496
    valdikom
    Poziom 11  
    Witam mam problem z K310i przy próbie zrobienia czego kolwiek w Cruiser wywala komunikat że brak erom mam erom ale nie mogę naprawić gdyż zakładka naprawa erom jest zamknięta.Myślę że po TP powinno pójść ale gdzie znaleźć TP do K310i jak ktoś ma to bardzo proszę.
  • REKLAMA
  • #2 3208947
    admir82
    Poziom 14  
    Witam.
    Mysle, ze w K310i EROM jest chroniony sprzetowo a TP nie istnieje, jedynie moze pomoc wymiana kosci pamieci i wgranie softu empty board jednak nigdzie nie sprzedaja takowch pamiatek.
    Pozostaje czekac az jakis producent boxa to rozwiaze.
    Potdrawiam.
    admir82.
  • REKLAMA
  • #3 3211753
    sony5429
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    unlock rsa, potem flash fs, customize, potem flash main arm
    to pod cruisera

Pozdr

a i poprzednik ma racje ze niema TP do k310
    zmniejsz takze predkosc flashowania na najnizsza
    jesli problem bedzie daleh wystepowal reHot flasha
    i probuj dalej
    i recje maja, ze cruiser cos nie tak dziala z tym modelem
    moze masz kogos kto ma MTse lub SeT3 to wal do niego
  • REKLAMA
  • #4 3325934
    zwirek26
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Też mam z tym problem tylko kiedy próbuje fleshować fs idzie tylko do 2%.Próbowałem założyć locka żeby wysłac na gwarancji ale pokazuje że mam zmienić kolor na BROWN jak próbuje to brak EROM. Uszkodzenie w telefonie mam error configuration. Ma ktoś jakieś propozycje co z tym zrobić ?? Mam cruiser 10,7
  • REKLAMA
  • #5 3325962
    zdzislaw_g
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Użyj darmówki (na razie) GOT. Poszukaj na forum gdzie znaleźć ten program.
    ZG
  • #6 3326030
    zwirek26
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Wrzóciłem w wyszukiwarke ale nic konkretnego nie znalazlem.Nie ukrywam ze cruiser mam od 3 miesięcy i jeszcze jestem w nim cienki.Do czego jest ten GOT??
  • #7 3447531
    dambi12
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Hee.GOT juz nie jest darmowy, niestety.Jesli chodzi o to ,co robi, to wali fony w online, bez uzycia zadnego boxa.Niestety skonczyly sie testy za free i jak do tej pory oficjalnie nie wiadomo jaki bedzie miesieczny"abonament", nieoficjalnie to niby tylko 20$.A co robi?SE i Moty!!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Sony Ericsson K310i, w którym podczas próby naprawy EROM w programie Cruiser pojawia się komunikat o braku EROM, mimo że jest on obecny. Zakładka naprawy EROM jest niedostępna. W dyskusji wskazano, że w K310i EROM jest chroniony sprzętowo i nie istnieje punkt testowy (TP) umożliwiający naprawę, co oznacza, że naprawa wymaga wymiany kości pamięci i wgrania oprogramowania typu empty board, jednak takie kości nie są dostępne na rynku. Zalecane jest stosowanie procedury unlock rsa, flash fs, customize, flash main arm w programie Cruiser, z obniżoną prędkością flashowania. W przypadku problemów z flashowaniem fs (zatrzymanie na 2%) sugerowano użycie darmowego wcześniej programu GOT, który umożliwia flashowanie online bez użycia boxa, jednak obecnie jest on płatny z abonamentem około 20 USD miesięcznie. Wskazano również, że Cruiser może mieć problemy z tym modelem, a pomoc może przynieść użycie innych narzędzi serwisowych jak MTse lub SeT3.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA