logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6210 nie włącza się na baterii po wgraniu języka i resecie

bielas75 14 Lis 2006 16:53 1110 7
REKLAMA
  • #1 3223826
    bielas75
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    witam,starałem sie cos znalezć ale niestety mi sie nie udało więc moze ktoś bedzie mógł mi pomóc ,mianowicie nokia 6210 po wgraniu pakietu językowego i full resetach przestała sie włoczac na baterii ale o dziwo włacza mi sie na kablu od tornada , nie moge juz dojść ładu dodam ze wgrałem full flesha , grzałem płyte, sprawdziłem włącznik i nadal jest to samo moze ktos miał podobny przypadek? pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3223860
    atomca
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    To musi byc włącznik lub jego przejścia (o ile dobrze pamietam do do cconta szły) poszukaj schematu i srawdź. Jak nie bedziesz miec daj znac. Gdzieś Servis manula na dysku mam.

pozdro 600
  • REKLAMA
  • #3 3223970
    bielas75
    Poziom 17  
    sprawdziłem napięcie na włączniku jest 3.7v na pinach a gdy wcisne wł. to spada do zera więc chyba przejścia sa ok
  • REKLAMA
  • #4 3224089
    atomca
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Może to Ci pomorze
    Nokia 6210 nie włącza się na baterii po wgraniu języka i resecie

i w załaczniku. to tyle na poczatek. Jest jeszcze pełen schemat.
    Załączniki:
    • 6210 księga experta.rar (1.86 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 3224139
    Gsm_michal
    Poziom 25  
    Ocena: 21
    hmm dziwi mnie jedno.. po co grzać telefon skoro uwaliłeś go softem?.. a przez bezmyślne grzanie jeszcze bardziej mogłeś coś uwalić.. jak ubijasz boxem to ni stąd ni z owąd nie stanie Ci się uszkodzenie HW.. a co do telefonu mam nadzieję że masz backupa flasha? jeśli tak to wgraj go i telefon musi śmigać.. raczej nie ma opcji żeby coś na płycie się uszkodziło.. a co do włącznika to raczej nie bo jakbyś podłączył pod ładowarkę to by ładował pewnie też nie ładuje..
    pozdrawiam
    Michał
  • #6 3226646
    bielas75
    Poziom 17  
    podejrzewam ze fakt iz stało sie to po fleshu to poprostu przypadek ale zauwazyłem cos takiego ze po podpieciu pod kabel od tornada telefon sie włącza ale stan baterii pokazuje jedną kreske a powinien byc na full moze wiec to znaczyc ze jest gdzies zwarcie ?
  • #7 3226668
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    flashnij starym dejanem ją
  • #8 3226994
    bielas75
    Poziom 17  
    ok zrobie jak radzi revolt , jak cos to sie odezwe

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 6210 przestała się włączać na baterii po wgraniu pakietu językowego i wykonaniu pełnego resetu, jednak uruchamia się po podłączeniu do kabla Tornado. Sprawdzono włącznik – napięcie na pinach wynosi 3,7 V, a po wciśnięciu spada do zera, co sugeruje prawidłowe działanie przejść. Podejrzewano uszkodzenie płyty głównej, jednak grzanie płyty mogło pogorszyć sytuację. Telefon nie ładuje się również pod ładowarką, a stan baterii pokazuje jedną kreskę mimo pełnego naładowania. Zalecane jest wgranie oryginalnego lub starszego firmware (np. Dejan) z backupu flasha, co powinno przywrócić funkcjonalność urządzenia. Udostępniono schematy i wskazówki dotyczące diagnostyki włącznika i płyty głównej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA