logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

QuickTime Player 7.1.3.100 na Windows XP SP2 - błąd wtyczki przy odtwarzaniu filmów

szeryf_78 14 Lis 2006 21:51 2963 6
REKLAMA
  • #1 3225205
    szeryf_78
    Poziom 11  
    Posiadam system Windows XP Home Edition Service Pack 2 w wersji angielskiej. Problem polega na tym, że mam zainstalowanego Quick Time Playera w wersji 7.1.3.100 ale nie działa mi . Gdy chce otworzyć jakikolwiek filmik na stronach internetowych to pojawia mi sie komunikat tego typu" An error occurred inside a plug-in contained on this page" i jeszcze jeden komunikat "The plugin did not initialize properly". Zależy mi bardzo na tym programie bo bez niego program I-tunes nie działa . Za wszelkie podpowiedzi i sugestie z góry dziękuje. Pozdrawiam:-)
  • REKLAMA
  • #2 3225228
    hicat
    Poziom 30  
    Ocena: 36
    Z jakiej przeglądarki korzystasz ?
    Sprawdzałeś tylko na jednej czy na kilku ?
    Zainstalowałeś samego Quick Time czy pluginy do przeglądarki/przeglądarek też ?
  • REKLAMA
  • #3 3229462
    szeryf_78
    Poziom 11  
    hicat napisał:
    Z jakiej przeglądarki korzystasz ?
    Sprawdzałeś tylko na jednej czy na kilku ?
    Zainstalowałeś samego Quick Time czy pluginy do przeglądarki/przeglądarek też ?

Korzystam z dwóch przeglądarek z Avant Browser i IE na jednej i drugiej ten sam błąd.
    Zainstalowałem samego Quick Time Playera w wersji 7.1.3.100
    a jak chodzi o plug-iny to nie ma zielonego pojęcia o co w tym chodzi:-(.
    Jak możesz podać mi jakieś dokładniejsze info w sprawie tych "plug-inów" to będę Ci bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3232808
    szeryf_78
    Poziom 11  
    Zainstalowałem Quick Time Alternative i dalej te same komunikaty:-(. Ale zauważylem, że jak wchodzę na zakładkę "FILE TYPE" w QTA to pojawia mi sie komunikat "An exception occurred while trying to run Shell32.dll,Control_RunDll"C:\Program Files\QuickTimeAlternative\QTS System\quicktime.cpl". Nie wiem o co chodzi. Wydaje mi się, że wejście na zakładkę "FILE TYPE" powinno być bezproblemowe a tu właśnie taki komunikat który wyżej napisałem pojawia się. Nie wiem co z tym fantem zrobić.!!! Czekam na interesujące podpowiedzi. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 3242735
    hicat
    Poziom 30  
    Ocena: 36
    Oczywiście przed instalacją odinstalowałeś starą wersję ?
    I jeszcze takie pytanie sprawdzałeś komputer w poszukiwaniu wirusów, spyware i innych śmieci ?
  • #7 3246159
    szeryf_78
    Poziom 11  
    hicat napisał:
    Oczywiście przed instalacją odinstalowałeś starą wersję ?
    I jeszcze takie pytanie sprawdzałeś komputer w poszukiwaniu wirusów, spyware i innych śmieci ?

Próbowałem ale wywalało mi błąd podczas odinstalowywania QT. Ale wreszcie udało mi się!!!:-). Udało mi się odinstalować programem EasyCleaner. Wszystko teraz śmiga jak żyd po pustym sklepie:-).Jak chodzi o wirusy i inne śmieci to wszystko jest ok. Sprawdzone programem Avast;). Temat zamykam. Pozdrawiam Hicata.

Podsumowanie tematu

✨ Na systemie Windows XP Home Edition SP2 w wersji angielskiej zainstalowano QuickTime Player w wersji 7.1.3.100, jednak podczas odtwarzania filmów na stronach internetowych pojawiały się błędy wtyczki: "An error occurred inside a plug-in contained on this page" oraz "The plugin did not initialize properly". Problem występował w przeglądarkach Avant Browser i Internet Explorer. Użytkownik zainstalował sam QuickTime Player bez dodatkowych wtyczek (pluginów) do przeglądarek, co mogło być przyczyną błędów. Zaproponowano instalację pakietu QuickTime Alternative, który zawiera niezbędne wtyczki, jednak problem pozostał, a dodatkowo pojawił się błąd związany z plikiem Shell32.dll podczas próby zmiany typów plików w QTA. Po odinstalowaniu oryginalnego QuickTime Playera za pomocą narzędzia EasyCleaner i ponownej instalacji QuickTime Alternative problem został rozwiązany. Sprawdzono również system pod kątem wirusów i złośliwego oprogramowania programem Avast, które nie wykazało zagrożeń.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA