Mam matroxa g450 DVI low-profile i chcial bym zrobić sobie przejściówkę DVI-> tv-out i d-sub. Wg. strony matroxa jest to wykonalne, ale jak to zrobić mniejszym kosztem, niż zakup oryginalnego kabla, bo tylko taka możliwość na razie znalazłem.
To też znalazłem (w innym miejscu), ale ja w karcie mam złącze DVI-I, a nie to 60 pinowe, więc nawet o tym nie wspominałem. chyba, że o czymś nie wiem.
---
edit
Dobra, przejściówkę DVI->VGA zmontowałem, opierając się na rozpisce z TEGO PDF'a (strona 53). Niestety dalej nie wiem, jak zrobić tv-out i czy w tej rozpisce, o czymś nie zapomnieli, bo nie widzę sygnałów GREEN OUT, DDC DATA, VERTICAL SYNC i RGB GROUND dla drugiego monitora.
Może ktoś ma taka przejściówkę (DVI -> 2*VGA lub DVI -> VGA i TV) i mógł by zrobić rozpiskę połączeń.
Znalazłem w sieci rozpiskę do innej karty i wg. niej zrobiłem wyjście na drugi monitor. Rozmieszczenie pinów jest troszkę inne, niż w PDF'ie od g450.
Piny są zaznaczone tak (DVI-I -> VGA):
4 -> 1 (RED)
5 -> 13 (H SYNC)
12 -> 2 (GREEN)
13 -> 14 (V SYNC)
15 -> GROUND (H SYNC i V SYNC GROUND dla obu monitorów)
16 -> 15 (DDC CLACK)
20 -> 3 (BLUE)
21 -> 12 (DDC DATA)
C5 -> GROUND (RGB GROUND dla obu monitorów)
Sygnały dla 1-szego monitora są znane, więc ich nie piszę.
Zaryzykowałem i zmontowałem uklad układ wg. tej rozpiski i zarówno TV, jak i monitor nr 2 działają, ale czy na 100% jest to poprawne ?