logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat zasilania świetlówki skanera HP - brakujące tranzystory

marexsc 17 Lis 2006 15:33 2376 3
REKLAMA
  • #1 3233966
    marexsc
    Poziom 15  
    Ocena: 56
    Witam,dostałem świetlóweczke wraz z płytką od skanera ale na płytce brakuje 2 tranzystorków (takich małych jak BC365 itp.) jest tylko transformatorek nie wiem z jakiej to drukarki wspominał coś o HP ale nie jestem pewien.Potrzebuje schemat najprostszego urządzenia do zasilania tej świetlóweczki lub może ktoś mi podpowie co to mogły by być za tranzystorki,chociaż osobiście wolałbym schemacik.Z góry dzięki za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3234893
    Jerzy Węglorz
    Poziom 39  
    Ocena: 451
    Schemat modułu zasilania lampy do skanera jest tu:
    http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ucc2973.pdf
    Popatrz na aplikację, jeżeli jest to zrobione na indywidualnych elementach, to tranzystory napędzajace przetwornicę powinny miec podobne parametry, jak te, które są przypisane przetwornicy. własności tych tranzystorów sa omówione na str. 8.
  • REKLAMA
  • #3 3236905
    marexsc
    Poziom 15  
    Dzięki za schemat jednak postanowiłem zamieścić fotki może ktoś ma takie coś lub będzie wiedział co za tranzystorki mam wstawić.
    Załączniki:
    • Schemat zasilania świetlówki skanera HP - brakujące tranzystory PRZETWORNICA.JPG (57.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 3236908
    marexsc
    Poziom 15  
    Płytka od spodu
    Załączniki:
    • Schemat zasilania świetlówki skanera HP - brakujące tranzystory PRZETWORNICA OD DOŁU.JPG (66.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA