logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić kabel w monitorze IBM 6632-07N/C? Szukam schematu pinów i kolorów

gogol 25 Lip 2003 13:16 993 2
  • #1 299565
    gogol
    Poziom 12  
    witam szanownych userów.

mam taki problem. chcialbym wymienic kabelek od monitora. za nic w swiecie nie wiem jak sie do tego zabrac. problem lezy po stronie wtyczki do karty graf. ibm ma chyba swoj standard bo jesli sprawadzam po kolei piny na starym kablu i na przelotce to jakos dziwnie sie nie zgadzaja. moze ktos dysponuje konktretnym schematem takiego przewodu wraz z kolorami w kostce to bede bardzo wdzieczny. pozdrawiam
  • #2 299571
    dzejdzej
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Nie rozumiem - jak się może nie zgadzać. Przecież wtyczka po stronie komputera to standart. A po drugiej stronie chyba możesz sam dojść. Daj sobie jaki test z kompa i po kolei znajdź sygnałowe, potem synchra, na koniec szynę i tyle. Reszta to masy. JAk nie dajesz rady - to nie wiem czy C pomogę. Mam na warsztacie IBM ale model G50. Mogę Ci spisać kolory, ale dopiero za tydzień. Teraz jestem poza robotą. MOże ktoś z kolegów Ci spróbuje pomóc. Jak nie - napisz - to podam.
  • #3 299641
    gogol
    Poziom 12  
    robie ten kabel z przelotki VGA. i jet tak. w starej wtyczce IBM pin9 podlaczony jest jako +5 dcc a w przelotce znowu ten pin jest wogole nie podlaczony wiec nie wiem czy jak nie podepne tego pinu to sie cos nie bedzie dzialo. dlatego wolalem sie dowiedziec.bede probowal tak jak mi radzisz a jak sie nie da to napisze jakie sa objawy dalej
REKLAMA