logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uszkodzone luty na kości RAM 256MB - czy da się naprawić?

boberek1987 26 Lis 2006 07:54 870 2
REKLAMA
  • #1 3264186
    boberek1987
    Poziom 11  
    Ocena: 37
    witam wszystkich!!!!!!!

mam taki problem. mam osobiscie w swoim kompie w kosci ramu 256 lecz z jedna cos sie stalo mianowicie miedzy przerwami tam gdzie nei ma takiej czarnej plyteczki (nie wiem jak to si eprofesjoonalnie nazywa. bo na ramie jest przylutowane z dwoch stron z 10 takich malych plyteczek czarnych i po jednej stronie jak i po drugiej jest odstep jeden bez tej pluteczki i o ten fragment mi chodzi) sa tam takie malutkie luty. jest ich sporo po jeden stronie jak i po drugiej i tu sie zaczyna moj problem z jeden strony oderwaly mi sie nei wiem jakim sposobem 3 takie malutkie luciki i teraz gdzy wkladam kosc do kompa to komp nie odpala si eodrazu tylko po resecie a i wszystko sie zamula. jak wyjme kosc to wydaje si eze lepiej chodzi n ajedej kosci 256 niz na dwoch i tu pytanie czy da sie to naprawic? czy poprostu mam dac sobie spokuj i kupic nowa albo jaka uzywana? moze ktos by mial kosc 512 taktowana pod 266 lub 333 MHz za mala kase?

pozdrawiam
    Czy kolegę te błędy nie rażą?
    Proszę poprawić również określenia slangowe !
    Proszę edytować ostatni post i dokonać stosownych zmian w pisowni.
    Przypominam, że zdanie rozpoczynamy z dużej litery i kończymy kropką, stosujemy również znaki przestankowe (interpunkcja).
    Dziękuję ...
    TONI_2003
  • REKLAMA
  • #2 3264204
    maciek_slon
    Poziom 29  
    Ocena: 27
    Być może jest to efektem przegrzania pamięci - pod wpływem temperatury odkleiły się fragmenty miedzi...

Chociaż to trochę dziwne. Możesz zrobić zdjecie i je tu umieścić?
  • #3 3264622
    boberek1987
    Poziom 11  
    Ocena: 37
    Prosze o to zdjecie. Nie zabardzo to widac, ale jak sie przyjzysz to takei brazowe to tam nei ma tego. Mam tel tylko z 1,3 megapixela aparatem i lepszego juz nei zrobie. Nie wiem moze poradz cos jak mam to naprawic czy w ogole moge?
    Uszkodzone luty na kości RAM 256MB - czy da się naprawić?
    :arrow: TONI_2003 :D Kliknij aby powiększyć :!:
REKLAMA