logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6680 - jak zdjąć sim-lock i zmienić język na polski?

cmurek 27 Lis 2006 19:35 2523 7
REKLAMA
  • #1 3269834
    cmurek
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Witam. Mam NOKIE 6680 i dostałem do niej kabel oraz płytkę z aplikacjami. Teraz problem jest taki że chcialbym z niego zdjąć sim-locka ale nie wiem jakim programem i jak oraz nie wiem jak zalapac z jakiej on jest sieci. Obecny jezyk to Hiszpanski a logo sieci na karcie sim i w tel to taka liczba 3. chcialbym tez zmienic jezyk na polski. Ale problem jakim powininem sie zajac napierw jest to ze gdy podlaczam telefon to komp mi wyszukuje sterowniki do niego a ich nie mam. i z kad ja je mam wziac? Prosze o pomoc. Z gory dzieki. POzdrawiam.[tex:bc55bfadf1][/tex:bc55bfadf1]
  • REKLAMA
  • #2 3269927
    zdzislaw_g
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Programów do simlocka z nokii BB5 (a taką jest 6680) jest w necie kilka, są nawet kalkulatory. Problem jest tylko taki, że żaden z nich nie działa.
    Człowieku-mnóstwo ludzi czeka na sprzęt ruszajacy loka z nokii BB5 i są gotowi zapłacić za ten sprzęt, a ty pytasz jak można to zrobić za darmo mając kabelek usb. Co do sterowników to zainstaluj PC Suite i tam będą stery do twojego telefonu. Za pomocą programu ze strony nokii możesz zauktualizować soft i zmienić język ale o simlocku zapomnij na dzień dzisiejszy.
    ZG
  • REKLAMA
  • #3 3269930
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    Duzo masz problemow, a wiekszosc z nich jest nie do rozwiazania.Poczytaj dobrze o simlhttps://www.elektroda.pl/rtvforum/topic597273.htmlocku w BB5.

Dodano po 1 [minuty]:

Duzo masz problemow, a wiekszosc z nich jest nie do rozwiazania.Poczytaj dobrze o simlockuhttps://www.elektroda.pl/rtvforum/topic597273.html w BB5...
  • #4 3269935
    cmurek
    Poziom 16  
    juz usunalem problem ze sterownikami. Jest polaczenie z telefonem. Nie wiem tylko jakie mam sciagnac oprogramowanie do wgrania softa :/ szukalem na stronie nokii ale jestem w tym kompletnie zielony. Gdyby byl mi ktos w stanie pomoc bylbym wdzieczny.
  • REKLAMA
  • #5 3269948
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    Jesli jestes zielony to leczy tylko serwis , bo jesli chcesz robic sam bez boxa to jeszcze uwalisz sobie telefon.
  • #6 3269965
    cmurek
    Poziom 16  
    zatem jesli mam tylko kabel USB do tego telefonu i nawet jak sciagne sobie program ze strony nokii to nie moge wgrac Polskiego jezyka?
  • REKLAMA
  • #7 3270041
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    Pewnie ,ze po DKU mozesz cos zrobic ,jest Phoenix free ale jesli nie umiesz to mozesz narobic sobie klopotow.
  • #8 3270370
    zdzislaw_g
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Poszukaj na tym forum informacji o tym jak zmienić język za pomocą serwera nokii.
    ZG

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz telefonu Nokia 6680 z problemem zdjęcia sim-locka oraz zmiany języka z hiszpańskiego na polski. Telefon jest modelem BB5, dla którego obecnie nie istnieją skuteczne darmowe programy do zdjęcia sim-locka, a dostępne kalkulatory i narzędzia nie działają. Sterowniki do telefonu można uzyskać poprzez instalację Nokia PC Suite, co umożliwia połączenie z komputerem. Do zmiany języka i aktualizacji oprogramowania zalecane jest użycie oficjalnego oprogramowania Nokii, np. Phoenix lub narzędzi serwerowych Nokii, jednak wymaga to doświadczenia, gdyż niewłaściwe użycie może uszkodzić telefon. Zdjęcie sim-locka bez specjalistycznego sprzętu (boxa) jest obecnie praktycznie niemożliwe i ryzykowne. Wskazane jest skorzystanie z serwisu lub profesjonalnego sprzętu do odblokowania i zmiany języka.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA