logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać przyciski z cyframi do kalkulatora w Visual Basic?

darek453 01 Gru 2006 16:54 6328 3
REKLAMA
  • #1 3283255
    darek453
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Witam!!
    Mam pewien problem chce zrobic kalkulator ale nie wiem jak sie robi żeby byly cyferki (1,2,3...) i nie wiem jak mam to zrobic??
    Dzieki za odpowiedz!![/b]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3298415
    darek453
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Chodzi mi dokladnie o to aby moj kalkulator by wyglada pdobnie do tego co jest w pakiecie windowsa tzn. zeby mozna bylo wciskac przyciski (1,2..) poniej przycisk np.mnozenia i przycisk wyniku. Jakby cos jeszcze trzeba bylo cos wyjasnic to napisze jak tylko moge
  • #4 3298574
    one_eddie
    Poziom 25  
    Ocena: 14
    darek453 napisał:
    zeby mozna bylo wciskac przyciski (1,2..) poniej przycisk np.mnozenia i przycisk wyniku. Jakby cos jeszcze trzeba bylo cos wyjasnic to napisze jak tylko moge

W takim razie musisz to odpowiednio oprogamowac. Nie ma w tym wielkiego problemu. obierasz dane w momencie gdy wprowadzony zostaje operator zapamietujesz dane czekasz na nowe. Nacisniecie przycisku "zatwierdzajacego" powoduje pojawienie sie wyniku. Odrazu mozna przyjac ze wynik jest lewym operandem operatora ktory sie pojawi.

Wszystko zalezy czego potrzebujesz. Chcesz to zrobic sam to zacznij myslec i pisz.
REKLAMA