logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 7650 - cichy dźwięk rozmówcy mimo maksymalnej głośności

lesia 01 Gru 2006 21:03 1763 12
REKLAMA
  • #1 3284193
    lesia
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Choć głośność na ful to w słuchawce słabo słychać i troche nie wyrażnie. Po przełączeniu na głośny też niewiele głośniej słychać.Czy może to wina głośniczków.
  • REKLAMA
  • #2 3284308
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    jezeli na głosniku i buzerze słabo słychać to zaczac mozna od zmiany softu , ewentualnie układu odpowiedzialnego za wzmocnienie na pl.głownej
  • #3 3284740
    speeedmaster
    Poziom 13  
    A może najlepiej zacząc od przeczyszczenia tych elementów ... szczoteczka clinser i moze bedzie ok pozdrawiam.
  • #4 3284962
    strzelec82
    Poziom 18  
    witam
    ja bym jednak zaczął od prostej wymiany głośniczka - ale każdy ma swoją metodę - najważniejsze żeby była skuteczna

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3285235
    lesia
    Poziom 10  
    Dzięki
    A co mogło się stać że nie mogę wejść w ustawienia telefonu....... to znaczy w opcje w której ustawia się dzwonki .Reszta funkcij działa oprucz tej.
  • #6 3287271
    kazekk84
    Poziom 18  
    masz problem z softem i tyle :))
  • #7 3288479
    lesia
    Poziom 10  
    Dzięki
    A jakim programem najlepiej to zrobić
    Mam ADAPTER IrDA
  • REKLAMA
  • #8 3288977
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    potzrebny box sewisowe za 300 zł. domowo się tego nie zrobi
  • #9 3292049
    kazekk84
    Poziom 18  
    revolt ma racje, wiec jesli takowego nie masz to udaj sie do jakiegos znajomego lub serwisu
  • REKLAMA
  • #10 3292388
    blazej36
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Odnosnie wieszajacego sie softu to mozesz zrobic reset: *#7370# (potrzebny kod zabezpieczajacy). Przywraca on telefon do stanu fabrycznego. Jesli to nie pomoze, to zostaja tylko platne boxy... Odnosnie cichego dzwonienia: spotkalem sie kilka razy z takim przypadkiem, ze po zalozeniu chinskiej obudowy bylo ledwo slychac glosniki, mimo, ze dziurki i ksztalt taki sam, wiec zwroc tez na to uwage i jak masz podrobke to sprobuj na org.
  • #11 3409594
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 3568189
    lesia
    Poziom 10  
    blazej36

Miałeś racje co do obudowy. Ale nawierciłem parę otworków nad głośniczkiem .Zabezpieczyłem je od spodu materiałem i jest OK.

Dzięki
  • #13 3802811
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z cichym i nieczytelnym dźwiękiem rozmówcy w telefonie Nokia 7650, mimo ustawienia maksymalnej głośności, może wynikać z kilku przyczyn. Możliwe usterki to uszkodzony głośniczek lub problemy z oprogramowaniem (softem). Zalecane działania to: przeczyszczenie elementów odpowiedzialnych za dźwięk, wymiana głośniczka, reset telefonu do ustawień fabrycznych za pomocą kodu *#7370# (wymaga kodu zabezpieczającego) oraz ewentualna reinstalacja oprogramowania, która jednak wymaga specjalistycznego sprzętu serwisowego (box serwisowy). Dodatkowo zwrócono uwagę na wpływ obudowy – użycie nieoryginalnej obudowy może tłumić dźwięk, co można poprawić poprzez nawiercenie otworów nad głośniczkiem i zabezpieczenie ich od spodu. Problem z dostępem do ustawień dzwonków również wskazuje na błędy softu. Ostatecznie, po zastosowaniu powyższych metod, problem został rozwiązany przez modyfikację obudowy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA