logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć słuchawkę Bluetooth do CB-radio w samochodzie?

JacekCz 02 Gru 2006 12:29 1170 5
REKLAMA
  • #1 3285679
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1462
    Czy ktoś podejmował próby wykorzystania słuchawki bluetooth (od GSM) do radia CB w samochodzie?
    Jakiś moduł master czy jak bo zwą?

Lubie CB 19-kę ale żona się czasem złości że szumi, gwizda i k...y fruwają przy dzieciach.
  • REKLAMA
  • #2 3286901
    gimof
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    musiałbyś zamiast głośnika założyć moduł nadajnika bluetootha i moze by to chodziło, no chyba ze się myle
  • REKLAMA
  • #3 3286999
    JacekCz
    Poziom 42  
    gimof napisał:
    musiałbyś zamiast głośnika założyć moduł nadajnika bluetootha i moze by to chodziło, no chyba ze się myle

Po pierwsze chciałbym też kłapać w 'bluta'
    a po drugie 'bluta' używa się (jedynie rozsądnie) z uwierzytelnieniem, żebym tylko ja słyszał a nie wszyscy w promieniu 20m. To chyba nie jest taki sobie 'nadajnik'.
  • REKLAMA
  • #4 3287199
    slajdolot
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Ja mam ten sam proble. Proponuje podłączyć do wyjścia na dodatkowy głośnik zwykłe słuchawki od walkmana czy MP3 playera. Ja tak robie i mam spokój w aucie a przy okazji i żony nie słysze ;)
  • REKLAMA
  • #5 3287317
    JacekCz
    Poziom 42  
    slajdolot napisał:
    Ja mam ten sam proble. Proponuje podłączyć do wyjścia na dodatkowy głośnik zwykłe słuchawki od walkmana czy MP3 playera. Ja tak robie i mam spokój w aucie a przy okazji i żony nie słysze ;)

i radiowozów też.

Zawsze moge malutki głośnik (nawet mam taki) 20 cm od mojego lewego ucha nad drzwiami. Nie będe musial niczego 'ubierać'.
  • #6 3287375
    gimof
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    JacekCz napisał:
    gimof napisał:

Po pierwsze chciałbym też kłapać w 'bluta'
    a po drugie 'bluta' używa się (jedynie rozsądnie) z uwierzytelnieniem, żebym tylko ja słyszał a nie wszyscy w promieniu 20m. To chyba nie jest taki sobie 'nadajnik'.

Cóż to ja już ci nie pomoge, byś musiał raczej iść do specjalistów w dziale GSM. :idea:
REKLAMA