logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SC 201. Szuka stacji, można zaprogramować, ale w głośnikach jest cisza.

markus-wielki 02 Gru 2006 12:42 1047 5
REKLAMA
  • #1 3285727
    markus-wielki
    Poziom 18  
    Ocena: 175
    witam posiadam takie radyjko a raczej dostalem i jest taki objaw ze po wlaczeniu radio sie odpala szuka stacji mozna zaprogramowac ale cisza w glosnikach i bardzo koncowki mocy sie grzeja jestem laikiem w tych sprawach jak sprawdzic czy te koncowki sa uszkodzonre jakie napiecia powinny byc i na jakiej zasadzie dzial mute na oncowce dzieki pozdro
  • REKLAMA
  • #2 3285934
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    jak mocno się grzeje to może by zła ,ale sprawdź napiecia na każdym wyjściu głośnikowym ma by pół zasilania- przy sprawnej - to zrobisz bez otwierania
  • REKLAMA
  • #3 3286846
    markus-wielki
    Poziom 18  
    napiecie na jednej wynosi 2.6 va na drugiej 0 v
  • REKLAMA
  • #4 3299697
    wroona
    Poziom 23  
    Ocena: 64
    Jeśli są gorące to prawie na 100% bedą uszkodzone.
  • REKLAMA
  • #5 3299834
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Takie to gdybanie. Trzeba sprawdzić czy bez obciążenia (odłączyć głośniki) też są po chwili gorące,jeśli tak to masz uszkodzenie w radiu, jeśli nie masz zwarcie do masy na głośnikach. Potem dobrze by to radio sprawdzić na stole, z osobnym wyświetlaczem (lub zawiesić kod by o niego nie pytało, bo jak nie masz wyświetlacza to trudno będzie go w ciemno wpisać). Na stole z głośnikami spawdzić pobór prądu, sprawdzić czułość na końcówce mocy, czy się ona grzeje itp. W sumie to proste dla kogoś kto zna podstawy.

SławeK
  • #6 3306339
    markus-wielki
    Poziom 18  
    to radio ma wbudowany wyswietlacz i po odlczeniu glosnikow koncuwy sie grzeja jestem poczatkujacy dlatego pytam wiem ze moge zniesc je do serwisu to naprawia ale ja chce sam gdzie mam sie tego nauczyc jak nie dzieki uporowi i pomocyelektrody i jej forum
REKLAMA