Transformatorów sieciowych o budowie rdzenia EI w tych latach już nie widziałem(mam na myśli polskich producentów).Rdzeń tego TS-a składa się z dwóch części połączonych taśmą zaciskową.A co do ceny...no cóż jej wysokość jest wielkością zupełnie subiektywną.Dla jednego dużo,dla drugiego mało.Jak ktoś ma ograniczone mocno fundusze to wydanie 10 zł jest bardzo bolesne.Na to nic nie poradzę.Według mnie walory użytkowe tego transformatora(przede wszystkim moc)są racjonalnym wyznacznikiem tej ceny.Parę dni temu wysyłałem paczkę o wadze 1,5 kg i na poczcie zapłaciłem 15 zł.Propozycja Kolegi w tych realiach jest pozbawiona sensu.
Coz wiec zaplaciles bardzo drogo.
http://www.cennik.poczta.lublin.pl/ widzisz wdług cennik koszt to 8 zł i jeszcze priorytet w tym. Wie bardzo przepłaciłes albo poprostu jakąś bajeczke tu opisujesz.
Ja dałem propozycje. Przecierz nie musisz mi go sprzedawac, A tak wogóle to ile on waży. ?? Moge ci dac za niego 15 + przesyłka jeśli chcesz. pozdrawiam
No dobrze moi drodzy . Paczka którą ostatnio wysłałem ważyła dokładnie 1.25 kg(nawet nie 1,5 kg),a ponieważ był to miernik poprosiłem o delikatne z nim obchodzenie się w czasie transportu - więc może dlatego te 15 zł.Co do TS-a mogę dorzucić nawet całą Toscę bo w niej jak na razie tkwi to trafko.Co do ceny nie zmienię poglądów.Nowe trafo 90 watowe kosztuje znacznie drożej.Fajne jest to ,że możemy się różnić ale w sposób kulturalny.
Ale macie problemy koledzy - jest to oferta kolegi i jeżeli ktoś nie chce to nie skorzysta z niej, nikt nikogo do zakupu nie zmusza. Dla kogoś kto poszukuje takiego trafa to jest to oferta bardzo atrakcyjna - zapytajcie kogokolwiek kto się tym zajmuje ile trzeba zapłacić za przewinięcie takiego trafa. A z drugiej strony to, że w dzisiejszych czasach całe "Toski" można znaleźć na śmietniku nie znaczy że są nic nie warte. Pozdrawiam.
✨ Na forum oferowany jest transformator sieciowy TS-90/16, określony jako "wylut", lecz w pełni sprawny, w cenie 30 zł. Dyskusja dotyczyła przede wszystkim ceny oraz kosztów wysyłki. Jeden z uczestników zaproponował 20 zł z przesyłką, argumentując, że transformator ma rdzeń złożony z dwóch części połączonych taśmą zaciskową, co różni go od tradycyjnych rdzeni EI stosowanych dawniej w polskich transformatorach. Sprzedający podkreślił, że cena jest subiektywna i uzasadniona mocą transformatora oraz kosztami transportu, które według niego wyniosły 15 zł za paczkę o wadze około 1,25 kg. W dyskusji pojawiły się także porównania do cen nowych transformatorów 90-watowych oraz uwagi, że w tej cenie można kupić używane urządzenia marki Unitra. Poruszono również temat transformatora w urządzeniu Tosca, który sprzedający jest gotów dołączyć do oferty. Wątki dotyczą także wartości i dostępności starych transformatorów oraz kultury dyskusji na temat cen i ofert. Wygenerowane przez model językowy.