logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niska prędkość internetu 256 KB/s - zmienne wyniki testów i pobierania

mario1510 02 Gru 2006 22:28 2348 8
REKLAMA
  • #1 3287849
    mario1510
    Poziom 11  
    Mam problem : Mam internet Radiówkę 256 Kb/s ! i na tym forum znalazłem plik test i miałem 32 KB/s a jak ściągam inny plik to mam 3-4 KB/s ! Nawet na www.DSL.cz przed chwilą pokazywało mi 74 KB/s a powinno 256 ! W południe miałem 96 Kb/s na DSL. Co to może być poradźcie ! <prosi> [/quote]

Dodano po 10 [minuty]:

Teraz mi pokazuje 230 KB/s ! Ale powinno 256 KB/s ! 74 Kb/s pokazywało mi jak sciągałem z torrentów.
  • REKLAMA
  • #2 3288165
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 3288392
    mario1510
    Poziom 11  
    No włączyłem ten Speed Test i pisze 266 KB/s !:) Teraz zacznę ściągać plik i zobacz jaka szybkość.

Dodano po 4 [minuty]:

Jest od 26 - 32 KB/s ale chyba powinno szybciej. No ale niedługo pewnie bedzie 32 cały czas !:)
  • REKLAMA
  • #5 3288995
    dan-j2
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Ktos tutaj ma male pojecie o internecie po 1 ze stron takich jak www.dsl.cz nigdy ci nie pokaze dokladnego pomiaru chociaz bys mial lacze gwarantowane
    2.ty masz predkosc maxymalna 256 a nie gwarantowana za lacze z gwarancja zaplacisz okolo 400 zl za m/c i to nie jest powiedziane ze zawsze ci bedzie 32 kilo szlo to jest zalezne od tego jakie jest lacze po 2 stronie
  • REKLAMA
  • #6 3289090
    mario1510
    Poziom 11  
    No wiem ze na dsl-u nie zawsze pokazuje prawdę.Ale na tym linku co dał mi Boosterpl pokazuje 266:) Ale niedługo zobacze jeszcze raz.
    Ściągam z linków Pesa 6 i mam 27-33 !Więc nie jest źle. A neta 256 mam od tygodnia bo wzesniej miałem 128!:/
  • #7 3291301
    HONDAS
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 27
    z tego co sie prientuje to jest pewnie gdzies w umowie napisane ze predkosc jest do 256 a nie ze zawsze 256 tak jest u mnie na przyklad i dodam ze nie mam na co narzekac a co do pomiarow to rzeczywiscie mam rozne wyniki i nie sugeruje sie nimi
  • #8 3291443
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Co do autora postu , wszystko masz tak jak trzeba ni ema co szukac dziury w calym predkosc zawsze sie zmienia tym bardziej ze masz radiowke jakiegos dostawcy i wszystko zalezy od tego jakie on ma lacze i jakie chwilowe obciazenie tego lacza przez innych klientow.
  • #9 3291557
    mario1510
    Poziom 11  
    Mocne obciążenie aż był znak zapytania i pisało ,że sie sciognie plik za 50 dni

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada łącze internetowe radiowe o deklarowanej prędkości 256 Kb/s, jednak podczas testów prędkości i pobierania plików obserwuje zmienne wyniki od 3-4 KB/s do 230 KB/s. Różnice wynikają z nieporozumienia między jednostkami: prędkość łącza podawana jest w kilobitach na sekundę (Kb/s), natomiast testy często pokazują kilobajty na sekundę (KB/s), gdzie 1 bajt = 8 bitów. Maksymalna prędkość łącza to 256 Kb/s, co odpowiada około 32 KB/s. Wyniki testów na różnych stronach (np. www.dsl.cz, www.auditmypc.com) są rozbieżne i nie zawsze odzwierciedlają rzeczywistą prędkość, zwłaszcza przy łączach radiowych, które są podatne na obciążenie sieci i warunki połączenia. Prędkość jest zmienna i zależy od obciążenia łącza, jakości sygnału oraz ograniczeń umownych dostawcy. Użytkownik zauważa, że prędkość pobierania z torrentów i linków wynosi około 27-33 KB/s, co jest zgodne z maksymalną prędkością łącza. Wskazano, że prędkość podawana przez dostawcę jest prędkością maksymalną, a nie gwarantowaną, co jest typowe dla tego typu usług.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA