logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sinus 45 M - brak sygnału i problem z mikrofonem po podłączeniu do TP

szpruchens 03 Gru 2006 12:03 1359 4
REKLAMA
  • #1 3288940
    szpruchens
    Poziom 2  
    Witam wszystkich.

Mam taki problem. Posiadam telefon Sinus 45 M przywieziony z niemiec.
    Po podłączeniu go do lini telefoniczniej TP po pierwsze nie ma sygnału jezeli chce gdzies zadzwonic. A jezeli ktos dzwoni to słychac osobe dzwoniącą ale tamta osoba mnie nie słyszy.
    Przepraszam za takie zamieszanie w tym poscie ale nie wiem jak to inaczej napisac. Jeżeli ma ktos jakies pomysły lub porady to prosze o odpowiedz i z góry dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 3289071
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2933
    Coś kręcisz, bo piszesz, że nie masz sygnału, ale słyszysz tamtą osobę. To raczej nie jest możliwe.
    Telefony przywożone z Niemiec powinny mieć przerobiony sznur liniowy. Temat był już wielokrotnie poruszany.
    Ten Sinus to odpowiednik Siemensa 3000/3010 Micro.
  • REKLAMA
  • #3 3289432
    szpruchens
    Poziom 2  
    Nie znam sie na telefonach stacjonarnych dlatego pisze tego posta. A sygnału nie ma pozniewaz jak wybieram numer to wszystko jest ok tyle ze nie ma sygnału połaczenia. A jak ktos dzwoni to słychac osobe dzwoniąca a mnie nie
    Podsumowując: Nie idzie zadzwonic ale idzie odebrac i tak jak powiedziałem słychac tylko osobe dzwoniacą

A o co chodzi z tym przerobieniem koncowki??
  • REKLAMA
  • #4 3289571
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2933
    szpruchens napisał:
    A sygnału nie ma pozniewaz jak wybieram numer to wszystko jest ok tyle ze nie ma sygnału połaczenia.

Mam przez to rozumieć, ze wybierasz w ciemno numer i dodzwaniasz się?
    szpruchens napisał:
    A jak ktos dzwoni to słychac osobe dzwoniąca a mnie nie

Słychać osobę dzwoniącą, ale gdzie? Może masz na myśli dzwonek.
    szpruchens napisał:

Podsumowując: Nie idzie zadzwonic ale idzie odebrac i tak jak powiedziałem słychac tylko osobe dzwoniacą

To wszystko nie trzyma sie kupy.
    Odnośnie tej przeróbki kabla, to narazie nie mówmy o tym, bo gdybys miał zły, to nic by się nie działo. Powiem Ci jedynie tyle, ze z kalab czterozyłowego do naszej polskiej sieci musisz podłaczyć dwie skrajne żyły. Nie wolno żadnych z nich mostkować.

Tu masz poglądowo jak ma wyglądać ten kabel.
    http://img388.imageshack.us/img388/488/kabeldotelefonupq0.jpg
  • #5 3296101
    gmarcin
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Kabel musi mieć przeplot, niemiecki standard to sygnał na zewnętrznych żyłach, czasem jak dostanie dzwonienie na środkowych może sie odzywać, trzeba zrobić kabelek z przeplotem środek-zewnątrz i powinno działać. Jeśli nie - aparat może być uszkodzony.
REKLAMA