logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio ford 2006RDS. Czy jest taka możliwość, że jest zablokowane? Nie włącza się

leo_on1 05 Gru 2006 22:18 2784 7
REKLAMA
  • #1 3299221
    leo_on1
    Poziom 11  
    Witam wszystkich mam problem z radiem ford 2006Rds. podłańczam radjo kostkami i nic się niepokazuje. nawet się nie podświetla. kod mam od radia kupione w niemczech wraz z samochodem. Co możę być?? czy jest taka możliwość że jest zablokowanie i niewłańcza się??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3299280
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Sprawdź bezpieczniki i czy są 2 plusy w kostce. Jeśli tak do masz uszkodzone radio, może tylko żarówki pod wyświetlaczem, popatrz uważnie pod światło.

SławeK
  • REKLAMA
  • #4 3301579
    leo_on1
    Poziom 11  
    Zapomniałem dodać kiedy sprawdzałem piny kontrolką z podłączonym prądem to okazało się żę prąd nie pokazuje się na pinach które są od głośników. (sprawdziłem również radio blaupunkt boston c30 był plus na pinach od głośników)????
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3302584
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    Najpierw bym sprawdził tak jak radzą koledzy czy dochodzą dwa + i dwie masy

opis złącza jest na www.studio24.prv.pl

Jak dochodzą to nie ma gotowej recepty mierzyć i szukać usterki w radiu :D
  • REKLAMA
  • #6 3306824
    leo_on1
    Poziom 11  
    n i już wszystko w porządku dzięki wszystkim było brak 2 masy
  • #7 3310509
    leo_on1
    Poziom 11  
    Mam jeszcze pytanko zauwarzyłem ze nie ma podświetlenia klawiszy dałem plus na 4 pin i nieśweci (czyżby byly poprzepalane żarówki
  • Pomocny post
    #8 3311084
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    Musisz je sprawdzić ;) w sumie często są poprzepalane

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył radia Ford 2006 RDS, które po podłączeniu kostkami nie włączało się i nie podświetlało. Sprawdzenie wykazało brak zasilania na pinach głośnikowych oraz brak jednej z mas w instalacji. Po uzupełnieniu brakującej masy radio zaczęło działać poprawnie. Dodatkowo zauważono brak podświetlenia klawiszy, co może wynikać z przepalonych żarówek podświetlenia. Zalecane było sprawdzenie bezpieczników, obecności dwóch linii zasilania (+) i dwóch mas oraz dokładne pomiary na złączach według dostępnej dokumentacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA