mirex napisał: Trochę trudno coś wskazać. Niezależnie od wszystkiego - jakie napięcia zasilacza, szczególnie +B?
Bzyczenie jest w głośnikach czy wydobywa się z wnętrza TV? Jeśli z wnętrza - czy da się określić bliżej skąd? zasilacz? cewki odchylania? trafo WN?
To jest porównywalne z innymi TV? Od nowości tak było?
W zasadzie każdy TV wydaje podczas pracy jakieś odgłosy. Jedni ludzie to słyszą inni nie.
Jeśli chodzi o pasy - pionowe? poziome? tylko z DVD? bez sygnału wejściowego też? Jakoś na stałe umiejscowione czy sie przesuwają?
Z anteny ich nigdy nie ma?
Jeśli chodzi o bzyczenie, to po naprawie się unormowało, wg mnie teraz norma - tak jak powinno być.
W tej chwili nie podam ile wynosi B+ , bo żeśmy go już złożyli.
Najbardziej mnie martwią te pasy - to są pasy pionowe dwa bo brzegach, znacznie oddalone od siebie, widoczne przy ciemnych obrazach.
Wystepują tylko i wyłącznie przez podłączenie DVD, czy przez cinch czy przez euro. Inne DVD też podłączałem i to samo.
Przy odbiorze programów TV pasy nie występują wcale - wszystko ok.
Pozdrawiam!
Dodano po 2 [godziny] 2 [minuty]: po dłuższej pray jest zupełnie tak jak przed naprawą:
TV mocno bzyczy (dzwięk jakby 50 hz) , nie wydobywa się z głośników tylko z wnętrza tv, no i te pasy pionowe po podłączeniu jakiegoś zew. urzadzenia np. dvd - bdb widoczne na ciemnych tłach .
Co może być jeszcze nie tak. Aktualnie jest tak jak przed naprawą. Dodam, że tv mam od około pół roku, kupiłem z allegro, i od początku miał takie wady, chciałem zamienić na inny, ale sprzedający okazał się nieuczciwy. Po 4
miesiącach od zakupu padł.
Pozdrawiam