logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić panel do radia Blaupunkt Kiel CD30? Awaria wyświetlacza

deniZ. 06 Gru 2006 11:03 1335 5
REKLAMA
  • #1 3300460
    deniZ.
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,

Kupilem ostatnio na allegro radyjko Blaupunkta KIEL CD30.
    Wczoraj moja malzonka nie mogla wyjac go z etui wiec go 'wytrzepala'.
    Od tego moemntu nie swieci wyswietlacz, jedynie podswietlenie przyciskow.
    Rozebralem go, ale nie znalazlem nic 'nie-halo' w srodku. Samego wyswietlacza nie ruszalem.
    Czy da sie to odratowac?
    Czy moze kupic taki:
    http://allegro.pl/item144384113_blaupunkt_kiel_cd30_nowy_gwarancja_zjazd_cenowy_.html
    Gdzie jeszcze mozna dokupic panel, oprocz seriwsu, bo papierow nie mam, a cena pewnie bedzie duuuzaa...

pozdrawiam
    deniZ
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3300473
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Jeśli nie znasz się na naprawie to po prostu kup nowy a ta cena nie jest wysoka.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3300500
    deniZ.
    Poziom 11  
    SlaweK napisał:
    Jeśli nie znasz się na naprawie to po prostu kup nowy a ta cena nie jest wysoka.

Mysle, ze to nie sa oryginalne panele, tylko jakies zamienniki (robia takie?).
    Znac sie sam nie znam za bardzo, troszke mnie zniechecilo mocowanie samego wyswietlacza do plytki, boje sie, ze jak odegne blaszki mocujace go to plytki to sie moga odlamac. Imadla w palcach nie mam ;)
    Szwagier sie troszke zna na elektronice, wiec sie zastanaiwam, czy da sie tam cos wygrzebac czy moze tylko zarowki poszly...

pozdrawiam
    deniZ
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3300576
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Owszem, mogły się przewać żarniki w żarówkach ale wtedy widać treść na wyświetlaczu patrząc po kątem. Zauważyłbyś to pewnie. A odginając zniszczysz go niemal napewno, z resztą, dobrze dobrać żarówki też jest trudno (wbrew pozorom!) a komplet oryginalnych u Blaupunkta jest droższy od całego panela. Ten panel to pewnie jakaś resztka serwisowa która miała pójść na przemiał a bystrzy polacy ją przed tym uratowali. Zamienne sa jak to zwykle u Blaupunkta z kilkoma modelami z tej serii. Myślę że warto kupić by w przyszłości mieć zapas mając taką kobietę ;)

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 3300588
    deniZ.
    Poziom 11  
    Wielkie dzieki Slawek :)
    A panel z allegro kupie.

pozdrawiam
    deniZ
  • #6 3534477
    wolferin