logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JBL-proszę o pomoc w identyfikacji układów scalonych

kolos59 08 Gru 2006 20:50 2612 7
REKLAMA
  • #1 3309960
    kolos59
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Niedawno zakupiłem uszkodzony wzmacniacz Dolby Pro Logic marki JBL (model Sound Effects Director) troche mnie ponisło gdyż wiedziałem ze ciężko będzie o jakikolwiek schemat. Obecnie walcze z tym wzmacniaczem i mam problem ponieważ jesem 80% pewien ze uszkodził się jeden z US-ów o tajemniczym oznaczeniu JRC A4025B w necie o podobnym oznaczeniu znakazłem jedynie bramki NOR ale to raczej w tym przypadku odpada :). Może ktoś ma doświadczenie w naprawie Amerykańskiego sprzętu i zna jakieś zamienniki ww. układów byłbym B. wdzięczny za jkąkolwiek pomoc. Z góry dzięki!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3310498
    kolos59
    Poziom 17  
    PODAJĘ PEŁNĄ NAZWĘ SPRZĘTU: JBL soundeffects director "dolby" "pro logic" i jedyny numer na tylnym deklu to sse0c-011966 . Nie ma nic poza tym i ostrzezeniami i opisami gniazd. Jezeli coś pomoze to mogę przesła zdjęcia przedwzmacniacza z deko. dolby z tego urządzenia
  • REKLAMA
  • #4 3312676
    VIRUS32
    Poziom 26  
    Ocena: 481
    Witam.Jeżeli końcówka mocy ma numery LM 1876 to mam coś takiego.Na schemacie widnieje napis DOLBY PRO LOGIC SURROUND PROCESOR AMPLIFIER.Amodel to ESC200 WERSJA 110V
    Załączniki:
    • JBL ESC200-sch.rar (1.16 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 3314715
    kolos59
    Poziom 17  
    niestety to nie to :( nie wiesz nic na temat tych układów A4025B ??
  • #7 3317590
    kolos59
    Poziom 17  
    wyslij jeszcze raz bo wyskakuje ze plik nie istnieje :(

Dodano po 7 [minuty]:

wyslij jeszze raz bo wyskakuje ze plik nie istnieje :(

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy identyfikacji i ewentualnych zamienników układów scalonych JRC A4025B w uszkodzonym wzmacniaczu Dolby Pro Logic marki JBL, model Sound Effects Director. Użytkownik poszukuje schematów i informacji technicznych, gdyż nie udało mu się znaleźć dokumentacji ani dokładnych danych o tym układzie, który podejrzewa o uszkodzenie. W odpowiedziach pojawiła się sugestia sprawdzenia wzmacniacza z końcówką mocy LM1876 oraz modelu ESC200 (wersja 110V) z procesorem Dolby Pro Logic Surround, jednak nie były one zgodne z poszukiwanym sprzętem. Użytkownik oferuje przesłanie zdjęć przedwzmacniacza dla lepszej identyfikacji. Wskazano również link do forum elektroda.pl, gdzie mogą znajdować się dodatkowe informacje lub schematy dotyczące podobnych urządzeń. Problem koncentruje się na braku dokumentacji i trudnościach z identyfikacją układu JRC A4025B, który według znalezionych informacji może być bramką NOR, co jednak jest wątpliwe w kontekście wzmacniacza.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA