Witam, mam problem z obsługą karty SD 16MB przez atmega32. Do uC mam wgrany program, który jest dołączony do biblioteki procyon pod AVR'y jako example. W PROTEUS'ie wszystko mi pięknie śmiga, z tym że program jest napisany pod kartę MMC, która jest akurat jako VSM.DLL w PROTEUS'ie. Gdy podłączyłem na żywo do atmegi, pojawiały mi się w hyper terminalu jakies bajty, z tym że jak zmieniałem sektory do odczyty, te dane były ciągle takie same, no i doszedłem do wniosku, że te dane to smieci w RAM'ie mikrokontrolera, gdy dodałem funkcję zerującą bufor na początku programu, faktycznie smieci się już nie pojawiały. W PROTEUS'ie układ dalej smigał tak jak powinien, czyli od strony programowej już jest wszystko dobrze. No i nastepnie dopisałem w funkcji inicjalizującej kartę SD wysyłanie komendy CMD55, która mi umożliwi wpisanie komendy ACMD41 która jest wymagana w kartach SD, z tym że wpisywałem to według specyfikacji 1.9v, czy karta 16MB SD jest zgodna z tą specyfikacją. Gdy wysyłam do karty jakies polecenie to ona mi coś odpowiada, mogę to zaobserwować na migającej diodzie podłączonej do wyjścia. Czyli niby O.K., dla pewności na wyjściu karty zastosowałem bufor 74hc244n, żeby poziomy napięć się zgadzały. Ale niestety mikrokontroler wysyła mi na RS'a tylko zera, czyli bufor 512B pusty. Już ni e mam pomysłów