Ja zaś już prawie 3 lata jestem bezrobotny i z tego żyję.
A co do epromu to lepiej użyć 28C64, tego przynajmniej nie trzeba kasować ultrafioletem. A zrobią Ci go za piwo w każdej firme która dysponuje programatorem, od ręki, jeśli ładnie poprosisz. Trzeba tylko trochę pogłówkować kto może miec programator. Są proste programatory ale nie polecam ich budowania. Do tego trzeba mieć sporo praktyki i doświadczenia bo układy są rózne i niekiedy kapryśne.
A naukę najlepiej rozpocząć od budowy prostych układów mikroprocesorowych i wyrobienia sobie szacunku dla tej technologii. Włamania do nich zostaw na później, gdy już będziesz wiedział co robisz.
Tu na Elektrodzie jest sporo na ten temat. Poczytaj sobie listy Jano2300, Amatora2, moje i kilku innych. Naprawdę sporo można się dowiedzieć.
A jak już będziesz wiedział o co pytać to pytaj a wielu Ci odpowie, zasadą jest właśnie to że nikt nie lubi uczyć od nowa, ale chętnie podsuną Ci właściwy kierunek jak szukać rozwiązania danego problemu.
A jeszcze o radiach. Niestety ale moim zdaniem taka robota jak wiele innych wymaga inewstycji nie tylko w wiedzę ale i sprzęt. Jest sporo trudnych radii i prymitywnymi narzędziami łatwo coś skopać. A klient nie zna litości i powie Ci, zrób tak jak było i co wtedy ?
SławeK