logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Squid - czas oczekiwania. Jaki parametr jest odpowiedzialny za ten czas?

Boosterpl 09 Gru 2006 21:26 1809 4
REKLAMA
  • #1 3313408
    Boosterpl

Poziom 17  
    Ocena: 33
    Witam,
    Mam taki problem: Gdy jest strona nieosiągalna, inaczej mówiąc gdy nie można wyswietlic strony bo np serwer z któym się łączymy nie daje odpowiedzi - komunikat ten przy wlaczonym proxy w przegladarce otrzymuje po dopiero ok 2-3min, natomiast gdy wylacze proxy to taki komunikat otrzymuje znacznie szybciej 30-45 sek. Jaki parametr squida jest odpowiedzialny za czas oczekiwania?

Czy to jest czasem opcja w squid.conf: read_timeout ? czy jak bardziej mi sie wydaje: request_timeout?
    Jaki parametr zaleciacie zeby ustawic?
    Konto firmowe:
    BOOSTNET Usługi Informatyczne Grzegorz Bednarski
    Okrzei 3m9, Jelenia Góra, 58-500 | Tel.: 665XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.boostnet.pl
  • REKLAMA
  • #2 3315095
    kudlaty
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Ja bym sie zastanowil nad szybszym laczem i czasy sie zmniejsza a squid zmniejsz czasy do okolo 3 sekund ale jak masz wolne lacze lub zapchane nic nie pomoze poprostu mozesz uwalic czesc serwisow co wolno chodza
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3317953
    dan-j2
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Wiesz co zrezygnuj z proxy on moim zdaniem zamiast przyspieszac spowalnia lacze jak mialem proxy zapychal mi caly dysk logami strony owiele wolniej chodzily obciazenie pamieci mialem 90 % teraz mam 20% jezeli proxy chcesz juz miec to postaw na osobnym serwie w tedy cos one ci da a nie polecam rozwiazania all in one
  • #5 3318051
    Boosterpl

Poziom 17  
    Ocena: 33
    Widze, ze sie nie rozumiemy. Nie szukam porady czy proxy jest dobre czy zle czy szybko dziala czy nie, pytam o konkretny parametr w przypadku nieczynnych stron!
    PS logi mam tylko access i cache squid smiga mi znakomicie! uzycie procesora nie przekracza 10%.
    Konto firmowe:
    BOOSTNET Usługi Informatyczne Grzegorz Bednarski
    Okrzei 3m9, Jelenia Góra, 58-500 | Tel.: 665XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.boostnet.pl
REKLAMA