logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kino Thomspon DPL 907 problem z odczytem płyt w końcówkach

zbovid 11 Gru 2006 12:23 1250 4
REKLAMA
  • #1 3318802
    zbovid
    Poziom 2  
    Witam.

Mam wielka prosbe i prosze o pomoc. Moje kino domowe czyta plyty domowe w zasadzie bezblednie ale tylko do okolo polowy filmu. Pozniej zaczyna sie film wieszac, tzn robi sie specyficzna stopklatka i dalej obraz "nie idzie". Zdarzaja sie oczywiscie plyty ktore chodza OK do konca jednak nie jestem w stanie ustalic dlaczego.
    Bywaja plyty mocno porysowane co chodza bezblednie a czysciutkie prawie nowki wieszaja sie juz po 20 minutach.

Uzywalem plyty czyszczacej nic to nie dalo, probowalem tez ostatnio przeczyszczyc soczewke delikatnie specjalnym miekkim pedzelkiem do optyki, troszke pomoglo ale niewiele.
    Znajomy mowil mi ze potrzebna jest kalibracja lasera ale to koszt ok 70-80 zl w Olsztynie :-(
    Nie jestem jednak pewien czy to pomoze przeciez laser wydaje sie byc ok skoro czyta bezblednie poczatki plyt
    Jeszcze raz prosze o pomoc.
    Pozdrawiam i z gory dziekuje za porady.
    Piotr z Olsztyna
    .

Dodano po 4 [godziny] 35 [minuty]:

Nikt nie moze mi pomoc :-(
    To moze chociaz da ktos namiary na update softu do tego modelu :-)
  • REKLAMA
  • #2 3321147
    rtv48
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    witam.
    może taśma się zawiesza.albo trzeba przesmarować wózek,sprawdz na CD ,czy czyta koncówki .pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3322065
    HENRYK333
    Poziom 2  
    warto by było sprawdzić sam napęd płyty może mieć delikatne bicie a na końcowych partiach ono się powieksza i docisk tej płyty , kalibracja soczewki może być też pomocna ale to póżniej,sprawdz dobrze mechanizm wózka i wałek po którym sie on porusza
  • REKLAMA
  • #4 3322345
    zbovid
    Poziom 2  
    dziekuje bardzo za odzew.

A mozecie jeszcze napisac jak sie sprawdza mechanizm wozka i walek.
    Dziekuje i Pozdrawiam
  • #5 3331703
    rtv48
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Witam.
    mechanizm wózka sprawdzisz,biorąc płyte CD nagraną 15-18 piosenek,jak czyta od pierwszej do ostatniej przesuwając po jednej obserwując czy się niezacina.pozdrawiam
REKLAMA