logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mocowanie szklanego gobo w metalowej ramce w skanerze Scan Tech 400

wojteksct 12 Gru 2006 17:59 1338 3
REKLAMA
  • #1 3323651
    wojteksct
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam

Mam pytanie - czy moge przykleic szklane gobo, które zostało umieszczone w metalowej ramce bezposrednio do metalowej czesci ruchowej mechanizmu goba obrotowego? Wczesniej bylo tam metalowe gobo ale je wykrecilem i przykleilem szklane na czerwony silikon - tak mi doradzano... nie wiem czy to był dobry pomysł i nie wiem czy mi to gobo nie odpanie w czasie prezentacji... dodam ze urzadzenie wyswietlajace to skaner scan tech 400 - na lampie wyladowczej 250. Może lepiej by było na poxipol? Tylko nie wiem czy wytrzyma taką temperaturę.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3328346
    KACZOREK
    Poziom 21  
    Ocena: 198
    kup sobie silikon wysokotemperaturowy stosowany do uszczelniania głowic od silników spalinowych. można go kupić w sklepach motoryzacyjnych i faktycznie jest czerwony
  • REKLAMA
  • #3 3329818
    lordfryta
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Hej.
    Ja mam niebieski. Teraz kolorów silikonu jest wiele. Spokojnie wytrzymują temperatury 200 stopni C a to wystarczająca wytrzymałość do większości stosowanych żarówek. Jeżeli jednak silikon nie zda egzaminu, to przykręć trzema malutkimi wkrętami przy krawędziach szkła.
    Pozdrawiam.
  • #4 3355977
    wojteksct
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam

Dzieki za pomoc:)) czerwony tak trzyma, że po imprezie nie moge odkleic goba ;)... zeszła metalowa ramka a szkło zostało ;) hehe teraz bede miał zabawę żeby to oderwać :D Pozdrawiam
REKLAMA