logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo Lanos - schemat kabla i program diagnostyczny, wymiana oprogramowania

Michal_O 27 Sie 2003 20:13 24745 13
REKLAMA
  • #1 306778
    Michal_O
    Poziom 15  
    Ocena: 43
    Witam,

Poszukuję schematu kabla i programu diagnostycznego do Daewoo Lanos. Być może "było" już na Forum, ale nie mogę znaleźć. :?:

Chętnie dokonam wymiany w/w program za inne (mam trochę programów, liczniki, radia, oraz LPG). :)

Pozdrawiam,
    Michał.
  • REKLAMA
  • #2 306801
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 306859
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 307260
    Michal_O
    Poziom 15  
    Ja mam coś takiego. Nie wiem czy działa ...
    Pewnie NIE. :(
    Załączniki:
    • daewoo1.zip (22.32 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 307375
    lagis
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Nie ma żadnego programu diagnostycznego do daewoo
    Z fabrycznych to skaner 11 starszego typu i nowszy to skaner 100
  • REKLAMA
  • #6 307474
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 308485
    krzemo
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    A czy ktoś ma kabel do tego wszyskiego.
    Pozdrawiam
  • #8 308491
    Limi
    Poziom 18  
    Ocena: 18
    W Matizie jest gniazdo diagnostyczne,można w nim zmostkować 2 piny i kod błędu (ilość błysków)odczytasz z lampek na konsoli.Opis znalazłem w ksiażce Daewoo Matiz.Być może że Lanos też tak ma.
  • REKLAMA
  • #9 311069
    Michal_O
    Poziom 15  
    Limi napisał:
    W Matizie jest gniazdo diagnostyczne,można w nim zmostkować 2 piny i kod błędu (ilość błysków)odczytasz z lampek na konsoli.Opis znalazłem w ksiażce Daewoo Matiz.Być może że Lanos też tak ma.

Dokładnie To samo !.
  • #10 332391
    pabel
    Poziom 11  
    Limi napisał:

A ze zadam takie pytanko, które to piny i jakie są kody?
  • #12 333608
    Pfikusny
    Poziom 18  
    Ocena: 7
    Wejdz na http://lanos.autokacik.pl - na forum pogadaj z emerytem - on kiedys zamieszczal schemat kabelka do Lanosa (wykonanie kilkanascie zl), mial pisac programik (moze juz napisal)
  • #14 6022867
    janusz2008
    Poziom 33  
    Ocena: 514
    Ale zrobiłeś wykopalisko, autor tego postu już się poważnie ze starzał.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania schematu kabla diagnostycznego oraz programu do diagnostyki Daewoo Lanos. Obecnie nie istnieje dedykowany program diagnostyczny dla tego modelu, poza fabrycznymi testerami Scaner 11 i nowszym Scaner 100. Na rynku pojawiły się oferty programów i interfejsów, jednak ich skuteczność jest wątpliwa lub ograniczona do innych modeli Daewoo, takich jak Nexia czy Espero. Diagnostyka może być prowadzona również metodą mostkowania pinów w gnieździe diagnostycznym, co pozwala na odczyt kodów błędów za pomocą sygnałów świetlnych na konsoli, podobnie jak w modelu Daewoo Matiz. Schemat kabla do Lanosa był udostępniany na forum lanos.autokacik.pl, gdzie można również uzyskać informacje o ewentualnym programie diagnostycznym. Dodatkowo, link do interfejsu diagnostycznego Daewoo został podany na motoryzacyjna.pl, jednak temat jest już dość stary.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA