Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Amplituner Technics SA-GX 170

14 Gru 2006 17:43 1623 6
  • Poziom 10  
    Witam mam problem z tym sprzetem a mianowicie po wlaczeniu go do sieci zaczyna sie krecic wentylator i na wyswietlaczu nic nie ma ,radiator jest zimny.Brak reakcji.Czasami zdarzy sie ze sie zapali wyswietlacz ale na nic nie reaguje.Chcialbym go naprawic no i szukam service manual bo na elektrodzie nie ma do tego modelu.Czekam na podpowiedzi i sugestie dziekuje za pomoc.Pozdrawiam wszystkich
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Spec od car audio
    Zimne luty na zasilaniu.
  • Poziom 28  
    Kolega miał podobny problem, tyle ze na innym modelu (niepamiętam dokładnie) , i wyślwietlacz przymrugiwał kilka razy na sek, po pewnym czasie samo sie naprawiło :)
  • Spec od car audio
    Jak już napisałem typową bolączką tych modeli są zimne luty co z czasem prowadzi do uszkodzenia gałęzi zasilania -30V i dziwnym zachowaniem zasilacza. Ostrożny przelut ewentualnie wymiana głównego tranzystora w gałęzi -30V (zwykle jest to -27V) daje stabilną pracę przez kolejne wiele lat.
  • Poziom 10  
    Witam ponownie dziekuje bardzo za servisówke przydala sie bardzo ale niestety problem nie zniknał.Napewno jest walniety selektor wejsc ale jak nawet zdejme pamel to nadal wlacza sie wentylator.Nie wiem jak sie zachowuje amplituner bez tego selektora ale objaw dziwny.Tak jakby brakowalo napiecia na panel i gdzies by bylo zwarcie ale wszystko przetrepalem i nic...Wszystkie napiecia na zasilaczu sa dobre, koncowka jest dobra (48v).Niestety chyba sobie nie poradze. Czekam na jakas wskazowke.
    Pozdrawiam zycze szczeliwego nowego roku!!!!
  • Poziom 28  
    hmmm.....a jak byś tak spróbował rozkręcić cały ampli, poporawiać luty na sekcji zasilania i na końcówce mocy...pousuwać kurze itp. Potem złożyć do kupy, ale pamiętaj, żeby dociskać wszystkie taśmy {zazwyczaj takie czarne z kilkoma żyłami},- bo te kijowej jakości :) szkoda by było tak dobrego amplitunera :)
    pozdro i szczęśliwego nowego roku :)