logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do HP LaserJet 4P z oryginalnej płyty - gdzie znaleźć?

Pocieszny 14 Gru 2006 22:49 1842 7
REKLAMA
  • #1 3332361
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Ocena: 261
    Poszukuję sterowników do drukarki HP LaserJet 4P. Chodzi mi o sterowniki zawarte na płycie dołączanej do drukarki, nie o uniwersalne.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3332745
    kondziub
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    A pod jaki system operacyjny? Pod XP sa gotowe do instalacji
    Sterowniki do HP LaserJet 4P z oryginalnej płyty - gdzie znaleźć?
  • #4 3348582
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Sterownik dodany do XP nie sprawdził się, ponieważ często drukował krzaki zamiast normalnych liter. Ściągnąłem też ten ze strony HP. Działa dobrze, jednak brakuje mi do niej interfejsu graficznego, czyli np. wskaźnika, ile zostało tonera, opcji konfiguracyjnych(oprócz tych standardowych w systemie) itp. A może się mylę i nie ma do tej drukarki takich bajerów...?
  • REKLAMA
  • #5 3348901
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 930
    zenobeusz napisał:
    czyli np. wskaźnika, ile zostało tonera,

no wskaźnika tonera to nie ma bo to drukarka atramentowa

sterowniki do XP z natury są ubogie
  • #6 3350671
    Pocieszny
    Poziom 38  
    marek216 napisał:
    wskaźnika tonera to nie ma bo to drukarka atramentowa

To nie jest drukarka atramentowa ;P
  • #7 3350699
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 930
    przepraszam pewnie miałem w pamięci jeszcze inny post lub pytanie na gg - oczywiście LJ to lasrówka
  • REKLAMA
  • #8 3351387
    papieju
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Niestety, za stara jest na takie myki. Obawiam się że tak to mają, ale te nowsze, z chipem na tonerach. Zauważ, że na Twoim tonerku nie ma żadnego złącza - więc skąd ta drukarka ma wiedzieć ile jej zostało?

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano oryginalnych sterowników do drukarki HP LaserJet 4P, takich jak te z dołączonej płyty instalacyjnej, a nie uniwersalnych wersji. Wskazano oficjalną stronę HP jako źródło sterowników. Sterowniki dostępne dla systemu Windows XP były gotowe do instalacji, jednak ich funkcjonalność była ograniczona – powodowały błędy w wydruku (krzaki zamiast liter) i brakowało im graficznego interfejsu użytkownika z dodatkowymi opcjami, takimi jak wskaźnik poziomu tonera. Wyjaśniono, że LaserJet 4P to drukarka laserowa, a nie atramentowa, a jej wiek i brak chipu na tonerze uniemożliwiają zaawansowane monitorowanie stanu materiałów eksploatacyjnych. W efekcie oryginalne sterowniki z płyty mogą nie oferować więcej funkcji niż te dostępne na stronie HP i w systemie operacyjnym.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA