...Jak w temacie. Jest to kamera mini DV. Po 2 latach rzadkiego używania pojawiły się problemy z wizją: po włączeniu jest czarny ekran. Widać na nim tylko menu, natomiast nie ma obrazu.
Obrazu nie widać na LCD i na wizjerku cz-b.
Po właczeniu nagrywania, nagrywa się dźwięk, obrazu niema- tzn jest czarny, licznik czasu idzie do przodu.
Po podłączeniu zewn źródła obrazu, nagrywa OK, jest podgląd na LCD i na wizjerku.
Często po dłuższym, parominutowym trzymaniu kamery włączonej, nagle obraz pojawia się i już nie znika. Ale to nie zawsze.
Usterka występuje przy zasilaniu na każdym z 2 akumulatorków i na zasilaczu.
Po rozbiórce kamery przeczyściłem wszystkie łączenia wstążek przewodów, rozłaczając je i łacząc z powrotem.
Trzymając ją pod napięciem, poruszałem wszystkimi wstęgami i nic.
Proszę o rady, co dalej z tym fantem?
Obrazu nie widać na LCD i na wizjerku cz-b.
Po właczeniu nagrywania, nagrywa się dźwięk, obrazu niema- tzn jest czarny, licznik czasu idzie do przodu.
Po podłączeniu zewn źródła obrazu, nagrywa OK, jest podgląd na LCD i na wizjerku.
Często po dłuższym, parominutowym trzymaniu kamery włączonej, nagle obraz pojawia się i już nie znika. Ale to nie zawsze.
Usterka występuje przy zasilaniu na każdym z 2 akumulatorków i na zasilaczu.
Po rozbiórce kamery przeczyściłem wszystkie łączenia wstążek przewodów, rozłaczając je i łacząc z powrotem.
Trzymając ją pod napięciem, poruszałem wszystkimi wstęgami i nic.
Proszę o rady, co dalej z tym fantem?