logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610i nie uruchamia się po flashowaniu przez JAF – komunikat contact service

Jaroszewicz Dariusz 17 Gru 2006 17:51 1755 6
REKLAMA
  • #1 3341685
    Jaroszewicz Dariusz
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Czy ktoś ma problem z Jaf? Trzeci raz ubił mi 6610i przy flashowaniu.(contact service)
  • REKLAMA
  • #2 3341732
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    6610i/7250i maja32 bajtowa suma kontrolna obszarow PMa i softu -" MCUSW CRC". Jezeli kasowales flash- full, zmieniales PM, to telefon odwdzieczyl Ci sie Contact Service.
    Bo MCUSW CRC - sie nie zgadza.

Jest mozliwosc naprawy - naprawy tej sumy i wgrania mcu spreparowanego specjalnie w tym celu. Ale po kazdym nastepnym flash znow bedzie ten problem , chyba ze zafleszujesz spreparowanym mcu w tym celu.
    Raz zle zrobiony ten telefonik, bez backupu. I taki problem.
  • REKLAMA
  • #3 3341766
    Jaroszewicz Dariusz
    Poziom 15  
    Jak to zrobić?Mam takie trzy sztuki.
  • #4 3341896
    Maciek279
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witam
    Jest dwa sposoby naprawy tego telefonu. Możesz użyć MCU Patcher lub przerobić na 7250 i wymiana wyświetlacza. Ja robię przez mcu patcher i polecam tą metodę. Program znajdziesz na elektrodzie wystarczy poszukać.
    pozdrawiam Maciek
  • REKLAMA
  • #5 3342602
    Jaroszewicz Dariusz
    Poziom 15  
    Przeszukałem całą elektrodę i nie znzlazłem.Mógłbyś podrzucić?
  • Pomocny post
    #6 3342881
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    w zalaczniku.
    Załączniki:
    • MCU Patcher.rar (7.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 3344103
    Jaroszewicz Dariusz
    Poziom 15  
    WSZYSTKIE POSTAWIŁEM.DZIĘKUJE ZA POMOC!!!!

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 6610i po flashowaniu przez JAF może wyświetlać komunikat "Contact Service" z powodu niezgodności 32-bajtowej sumy kontrolnej MCUSW CRC w obszarach PM i softu. Problem pojawia się, gdy wykonano pełny flash lub zmieniono PM bez odpowiedniego przygotowania, co powoduje uszkodzenie telefonu bez możliwości uruchomienia. Naprawa polega na zastosowaniu specjalnie spreparowanego MCU lub użyciu narzędzia MCU Patcher, które koryguje sumę kontrolną. Alternatywnie można przerobić telefon na model 7250i wraz z wymianą wyświetlacza. Po każdorazowym flashowaniu konieczne jest użycie odpowiednio przygotowanego MCU, aby uniknąć ponownego wystąpienia błędu. Program MCU Patcher jest dostępny na forum Elektroda.pl.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA