logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić rozmiar papieru w sterowniku Epson LX-870 na Windows 2000?

Buliilub 20 Gru 2006 20:36 1161 2
REKLAMA
  • #1 3353381
    Buliilub
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Czy dało by sie jakoś zmienić rozmiar papieru na inny niż standardowy bo w tym sterowniku co mam sa tylko A4 A5 i kilka innych na stałe.
    Sterownik jest z win 2000.
    Jak otwieram w notatniku to sa tam różne parametry czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć które są odpowiedzialne za rozmiar papieru?

Potrzebne jest mi to do drukarki epson LX-800 drukuje na niej druczki dopóki miałem win 98 to było ok bo tam była opcja nie standardowego papieru i jak w word ustawiłem rozmiar papieru to drukarka drukowała na takim rozmiarze a teraz pod win2000 mimo iz ustawie rozmiar w word to zawsze na drukarce wychodzi A4.

W załączniku plik sterownika otwarty w notatniku bo pliku .gdp nie dało sie umieścić.
    Załączniki:
    • 1.txt (16.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3353652
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Podoświadczaj z opcją PAPER_SIZE_DISPLAY
    i w zależności czy papier z traktora czy pojedyńcze kartki zmieniaj parametr PrintableArea i w sekcji
    Option: CUSTOMSIZE
    {
    *rcNameID: =USER_DEFINED_SIZE_DISPLAY
    *MinSize: PAIR(720, 432)
    *MaxSize: PAIR(6120, 9504)
    *MaxPrintableWidth: 5760
    *MinLeftMargin: 180
    Na wszelki wypadek zrób kopię oryginału tego pliku bo się "zakręcisz.
    Takie funkcje masz też dostepne w panelu sterowania-drukarki-na drukarce prawoklik-właściwości-preferencje drukowania-papier-zaawansowane.
  • #3 3369166
    Buliilub
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Zmieniałem te parametry i nic może coś źle robię.
    Otwieram plik w notatniku zmieniam wartości parametru i klikam zapisz a potem próbuje coś wydrukować. Mimo zmian wartości nie ma żadnych efektów na drukarce cały czas wałkuje tyle samo papieru(A4). Raz tylko przy zmianie którejś wartości wyskoczył komunikat że coś ze sterownikiem jest nie tak.

Może da sie jakoś użyć sterownika z win98? Tam było wszystko ok.
REKLAMA