logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alarm Clifford w Golfie III 1992 - Jak rozpoznać model i rozwiązać problem?

Przybek 21 Gru 2006 14:08 2912 6
REKLAMA
  • #1 3355514
    Przybek
    Poziom 11  
    witam
    nabylem autko i mam alarm clifford i brak mi danych na jego temat na pilocie sa takie dane : FCC ID :c????rkc
    CEPT SRD 1e GB
    ? - zamazane literki
    gdy nie wloze kluczyka do stacyjki po wylaczeniu alarmu przez kilkanascie sekund auto nie odpala , musze znow zalaczyc alarm i wylaczyc wtedy jest ok
    czy tak to sie robi ? wydzje mi sie ze nie ale moze?
    nie mam pojecia jakiego opisu szukac bo nie wiem jaki to model
    mam go w golfitIII 92 rok
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3355710
    solecki.m
    Poziom 26  
    Ocena: 122
    Zapodaj fotę pilota, to coś tam pomożemy. Cliffordów jest cała gama.
  • REKLAMA
  • #3 3355934
    Przybek
    Poziom 11  
    tak to wyglada

• #4 3356308
    solecki.m
    Poziom 26  
    No tak.
    Jest to dość stary system Clifforda i na ten moment fotka pilota jeszcze nic mi nie mówi. Jeśli odnajdziesz centralkę, a podejrzewam że powinna być za skrzynką bezpieczników, to na obudowie na pewno będzie naklejka z typem centrali. Domyślam się że to jest jakiś Concept lub Avital. Może ktoś inny to rozpozna.
    A jak u Ciebie jest z wyłącznikiem krańcowym drzwi kierowcy? Czy na pewno jest sprawny?
  • REKLAMA
  • #5 3356786
    Przybek
    Poziom 11  
    tak sprawny bo jak nie domkne dzwi to alarm daje znak ,
    jak troche sie lepiej poczuje to rozpruje autko i przeczytam jaki to alarm
    dzieki
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 3363699
    Przybek
    Poziom 11  
    witam znalazlem oto takie dane na centralce
    G4 arrow III
    E4 - 026103
    pod kierownica mam tam tez cos przymocowane od alarmu jest tam pokretlo od czego ono jest ?
    Pozdrawiam
  • #7 3365152
    solecki.m
    Poziom 26  
    Przybek napisał:

pod kierownica mam tam tez cos przymocowane od alarmu jest tam pokretlo od czego ono jest ?
    Pozdrawiam

Czujnik wstrząsowy, a to pokrętło jest do ustawiania czułości czujnika.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Właściciel Golfa III z 1992 roku posiada alarm marki Clifford, jednak brak jest dokładnych danych o modelu. Na pilocie widnieje częściowo nieczytelny numer FCC ID oraz oznaczenia CEPT SRD 1e GB. Po wyłączeniu alarmu bez włożenia kluczyka do stacyjki samochód nie odpala przez kilkanaście sekund, co budzi wątpliwości co do prawidłowego działania systemu. Po przesłaniu zdjęć pilota ustalono, że jest to starszy system Clifford, prawdopodobnie z serii Concept lub Avital. Sprawdzono również wyłącznik krańcowy drzwi kierowcy, który działa poprawnie, gdyż alarm reaguje na niedomknięte drzwi. Po demontażu centralki znaleziono oznaczenie G4 Arrow III oraz numer homologacji E4 - 026103. Pod kierownicą znajduje się pokrętło służące do regulacji czułości czujnika wstrząsowego, co potwierdza obecność takiego czujnika w systemie alarmowym.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA