Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dziwne zachowanie laptopa

gyacek 21 Dec 2006 17:10 1154 7
    gyacek
    Level 11  
    Witam.
    Kupiłem laptopa w laptopie bateria trzymała 10min jednak gdy go wczoraj włączyłęm dioda bateri była zielona po 4 sekundach czerwona i laptop się wyłączył nawet windows niezdążył się wgrać chociarz laptop jest cały czs podłączony do zasilacza. Moje pytanie czy to jest wina bateri czy może czegoś innego oraz czy da się coś z tym zrobić czy trzeba kupić nową baterię oraz jak sporawdzić ile ogniw posiada bateria.
    Z góry dzięki za odpowoiedz.
    pozdrawiam.

Proszę poprawić błędy.
    [jankolo]
    Zumo
    Level 21  
    Może jest uszkodzone wejście na płycie lub padnięty zasilacz ?
    Pzdro
    gyacek
    Level 11  
    a czy jest możliwe żeby bateria była padnięta
    wojak
    Level 11  
    Laptop przy podłączonym zasilaczu powienien działać nawet z wyciągniętą baterią. Spróbuj wyciągnąć baterię i podłączyć zasilacz jeżeli wtedy się nie włączy to zacznij od zasilacza.
    gyacek
    Level 11  
    wyciągłem baterie i dzieje się tak samo w tym samym momencie laptop sie wyłancza będe musiał porzyczyć od kogoś zasilacz i sprawdzić
    Dzięki za pomoc
    Pozdrawiam.
    gyacek
    Level 11  
    Sprawdziłem na dobrym zasilaczu jest to samo laptop się wyłancza i niewiem co teraz z tym zrobić, miał ktoś taki problem najprawdopodobniej jest coś z płytą tylko niewiadomo co
    Pozdrawiam.
    jankolo
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Kolego Gyacek, proponuję następującą kolejność pracy:
    1. Proszę poprawić błedy w dotychczasowych postach;
    2. Proszę formułować zdania tak, aby pozostawały w zgodzie z zasadami języka polskiego, w tym z zasadami interpunkcji;
    3. Proszę podać model laptopa, chyba że kolega pragnie abyśmy wróżyli z fusów;
    Kamerzysta
    Level 17  
    Masz pewnie spalone wejście zasilające w laptopie.. i dlatego nie zasila Ci zasilacz. W najlepszym przypadku może jest jakiś zimny lut na tym wejściu.