Mam problem z uruchomieniem coma z wtyczki na adapterze. Adapter ma wtyczke 10 pin kupilem na allegro sledzia niestety gniazdko od strony adaptera mialo 9 otworow (mimo ze na aukcji byl opis ze jest dziesiecio) Za rada sprzedajacego dorobilem otwor, ktory zreszta byl tylko zalany z wierzchu a pod spodem byl otwor w dodatku szpilka z tego otowru byla wbita w jedna z zyl tasmy. Czy ma moze ktos schemat lub moze mi pod powiedziec jak przejsc takim sledziem z 10 pin na normalny com 9 pin moze jakis schemat? Ponizej zdjecie i specyfikacja mojego adaptera.
specyfikacja
zdjecie
A czytales specyfikacje jest tam podane ze adapter zawiera 1 port com DB9 i jeden port com DB25.
Jesli jest tak jak piszesz to musi to byc skrzyzowane od strony gniazda com bo od strony adaptera wtyczke rozebralem i jest po koleji, a skoro tak to myslisz ze wystarczy to odkrecic?
Acha piny na wtyczce sa opisane po kolei 0d 1 do 9 ale nie rozbieralem jej.
specyfikacja
zdjecie
A czytales specyfikacje jest tam podane ze adapter zawiera 1 port com DB9 i jeden port com DB25.
Jesli jest tak jak piszesz to musi to byc skrzyzowane od strony gniazda com bo od strony adaptera wtyczke rozebralem i jest po koleji, a skoro tak to myslisz ze wystarczy to odkrecic?
Acha piny na wtyczce sa opisane po kolei 0d 1 do 9 ale nie rozbieralem jej.