logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć MP3 do wejścia liniowego w Panasonic CQ-DFX100N?

KAR26 24 Gru 2006 01:54 1293 1
REKLAMA
  • #1 3364798
    KAR26
    Poziom 17  
    Ocena: 59
    Witam -mam problem bo nie mogę włączyć dzwięku z mp.3(podłączony do wejścia liniowego ) ,radio ma wyjścia i wejścia , podłączenie do zmieniarki , chodzi mi o to czy da sie tak w gnieździe podłączenia połączyć aby , podłączone Mp.3 wychodziło przez głośniki.
  • REKLAMA
  • #2 3364816
    Mefyoo
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    sprawa nie jest taka prosta, posiadasz niby to wejście na RCA ale ono jest nie aktywne (prawdopodobnie), dopiero po podłączeniu do specjalnego gniazda ( w przypadku np. SONY okrągłego) wejścia-wyjścia sterującego zmieniarką, tej że właśnie do radia, pojawia Ci się oprócz TUNER FM, CD jeszcze CD2 (niewiem czy tak dokładnie jest w tym modelu ale to CD2 to jest zmieniarka). Rozwiązanie jest takie, że musisz zrobić układ który będzie symulował zmieniarkę, potrzebujesz do tego na pewno kabla do zmieniarki panasonic no i własnej inwencji powodzenia - ewentualnie kup uszkodzoną zmieniarkę, najlepiej uszkodzony laser albo mechanizm, podłącz ją do radia ale tylko przewodem sterującym a do wejścia liniowego w radio podłacz mp3 ;)
REKLAMA