logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć simlocka z Sony Ericssona K750i? Instrukcje krok po kroku

asienka_66 24 Gru 2006 16:24 5315 12
REKLAMA
  • #1 3366377
    asienka_66
    Poziom 11  
    jak zdjąć simloka z sony ericssona k 750i ?????????? pomożcie proszę bo nie nie wiem jak to zrobić:cry:
  • REKLAMA
  • #2 3366439
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    Zła wiadomość w Wigilię ale sama nic nie zrobisz bez porządnego sprzętu :(
    Pozdrawiam
  • #3 3366535
    MasterKamil
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    musisz niec kabel serwisowy do se i odpowiednie oprogramowanie. Kabel kupisz na allegro a oprogramowanie pewnie w necie znajdziesz. Ale wg mnie najlatwiej bylo by to zrobic w jakims serwisie :P
  • #4 3366843
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 164
    a jestes pewien ze z K750 a nie z K700 bo wiem ze zwyklym kablem serwisowym to mozesz sobie tylko z K700 K500 lub K300 zrobic a nie z k750i wiec nie wprowadzaj w blad
  • REKLAMA
  • #6 3368152
    asienka_66
    Poziom 11  
    jejku ale ja mam kabel i takie tam. a słyszałam że do ściągniecia simloka z k750i jest potrzebny jakis program. ale jaki ?? i czy wogóle się da sie samemu zdjąć simlok z se żeby potem nic sie nie popsuło w tel. pomocy:(:(

Dodano po 1 [minuty]:

dzięki za odpowiedzi :):)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 3368201
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 924
    kabelek serwisowy+program SEMCtool. Jak byś miał problem ze znalezieniem programu to pisz .otwierasz program, wybierasz port, model telefonu , baudrate :115200
    następnie w zakładce unlock zaznaczasz Clear SP locks.
    podłaczasz wyłaczony fonik i naciskasz krótko przycisk power.
    Jesli choc troszke "kapujesz" ang to zrozumiesz komunikaty programu, gdyż zdarzy się tak że powinien 2 razy "poprosić" o wciśnięcie powera
    będzie to komunikat
    Cytat:
    Switch phone ON

w razie problemów pisz :)
  • #8 3369260
    asienka_66
    Poziom 11  
    dzięki więkie za pomoc :):):):) zawsze się przydała i pomogło :):):)
  • REKLAMA
  • #9 3370154
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Nie mylić kabla serwisowego z kablem z zestawu bo to dwie odrębne rzeczy, no chyba że dss20/dss25 dodali na święta w co raczej wątpie bo o ile dobrze pamiętam to tym kabelkiem który jest w pudełku razem z telefonem to można... logosa i melodyjke wgrać ;)

Ludzie... kupujecie sobie telefony po 600-900zł a szkoda później wydać 30-40zł na ściągnięcie simlocka ? :?:
  • #10 3370244
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 924
    cinekk no to tak jak byś powiedział kupiłeś kompa za 2tys a szkoda Ci dać 50zł żeby Ci przyszedł Pan majster i przeinstalował Windowsa. Skoro można samemu to czemu nie. 40zł na coś innego będzie, no i ta sadysfakcja :D

pozdrawiam i kolejny smoczek ściągnięty ;)
  • #11 3372299
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Samemu jak najbardziej można, ale nie na zasadzie napisze posta na forum czy się da i jak, później napisze następnego czy aby ten i ten kabel będzie ok, dobra kabelek pasuje to teraz zapytam jakim programem, ok odpowiedzieli mam program, dobra to teraz niech mi ktoś powie gdzie kliknąć, ok odpowiedzieli ale kurde coś nie działa jakieś "Please power on phone" się pojawia ciągle, dobra super ludzie znowu napisali co i jak, ale kurde znowu problem teraz jakiś error CXC not supported i telefon się nie włącza ludzie pomóżcie !!

Bo taki temat był już poruszany dziesiątki razy wystarczy użyć magicznego przycisku "szukaj" i ze szczątkowych informacji można dowiedzieć się wszystkiego.
  • #12 3372319
    hard
    Poziom 24  
    Ocena: 18
    cinekk napisał:
    Samemu jak najbardziej można, ale nie na zasadzie napisze posta na forum czy się da i jak, później napisze następnego czy aby ten i ten kabel będzie ok, dobra kabelek pasuje to teraz zapytam jakim programem, ok odpowiedzieli mam program, dobra to teraz niech mi ktoś powie gdzie kliknąć, ok odpowiedzieli ale kurde coś nie działa jakieś "Please power on phone" się pojawia ciągle, dobra super ludzie znowu napisali co i jak, ale kurde znowu problem teraz jakiś error CXC not supported i telefon się nie włącza ludzie pomóżcie !!

Bo taki temat był już poruszany dziesiątki razy wystarczy użyć magicznego przycisku "szukaj" i ze szczątkowych informacji można dowiedzieć się wszystkiego.

to się nazywa simlock na dochodzenie :D
  • #13 3374042
    ziko77
    Poziom 23  
    Ocena: 7
    heheh Marcin ciekawe jak im pojdzie z cid 49 i r1ca :D nawet got-em tego nie rusza... hehe a wtedy :D litosci nie ma 60-100 albo telefonik na poleczke i czekac dluuugo czekac trzeba az znowu cos scrackowanego wyjdzie.. ale skoro mamy na forum takich magikow, dla ktorych pliki rest z seetola to "pikus" to pozostaje nam zyczyc wszystkim Szczesliwego Nowego Roku :)

Podsumowanie tematu

✨ Zdjęcie simlocka z Sony Ericssona K750i wymaga specjalistycznego sprzętu, w tym kabla serwisowego oraz odpowiedniego oprogramowania, np. SEMCtool 3.3. Standardowy kabel z zestawu nie jest wystarczający, ponieważ służy jedynie do podstawowych funkcji jak wgrywanie logotypów czy melodyjek. Proces odblokowania polega na podłączeniu wyłączonego telefonu do komputera, uruchomieniu programu, wybraniu modelu i portu, a następnie użyciu funkcji "Clear SP locks" w zakładce unlock. Należy krótko nacisnąć przycisk power na telefonie na żądanie programu. Samodzielne zdjęcie simlocka jest możliwe, ale wymaga znajomości obsługi narzędzi i ostrożności, aby nie uszkodzić telefonu. Alternatywnie można skorzystać z usług serwisu, co jest prostszym rozwiązaniem. W dyskusji pojawiły się także uwagi dotyczące trudności z niektórymi wersjami CID i R1CA, które mogą wymagać nowszych lub specjalistycznych narzędzi do odblokowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA