Witam. Wszedłem niedawno w posiadanie starego komputera Compaq Armada 1573D. Komputer chodzi pod Windows 98. Ale mam z nim mały problem. Monitor strasznie mruga (nie gaśnie i zaświeca się, tylko rozjaśnia i przyciemnia). Zainstalowałem kilka programów, aby zdobyć jakieś informacje na temat monitora, ale na każdym razem wyświetlało się "Nieznany" lub "None". Jedyne informacje, jakie udało mi się wyciągnąć na temat grafiki w tym komputerze, to:
Karta wideo Windows: Chips and Tech. 68554 PCI
Zainstalowane sterwniki: chips95.drv
Karta wideo PCI/AGP: Chips&Tech F68554 (HiQVision~)
Monitor: Default Monitor
I tyle. Jeśli jeszcze jakieś informacje mam podać to piszcie. I jeszcze jedna sprawa. Monitor Przyciemnia się i gaśnie w rytm Lampki H.D.D. gdy ona się świeci to monitor robi się jasny, a gdy się gasi, to monitor się ściemnia. Szukałem nowych sterowników, ale nie znalazłem. Proszę o jakiekolwiek sugestie.
Karta wideo Windows: Chips and Tech. 68554 PCI
Zainstalowane sterwniki: chips95.drv
Karta wideo PCI/AGP: Chips&Tech F68554 (HiQVision~)
Monitor: Default Monitor
I tyle. Jeśli jeszcze jakieś informacje mam podać to piszcie. I jeszcze jedna sprawa. Monitor Przyciemnia się i gaśnie w rytm Lampki H.D.D. gdy ona się świeci to monitor robi się jasny, a gdy się gasi, to monitor się ściemnia. Szukałem nowych sterowników, ale nie znalazłem. Proszę o jakiekolwiek sugestie.