Ha bo mnie jeszcze pewnie nie było na tym forum a więc panowie mam taką instrukcje jeśli ktoś potrzebuje to mogę przesłać tyle że dopiero jutro bo dziś do firmy już nie pojadę.
odłączyć napięcie sieciowe następnie akumulator
Po kilku sekundach podłączyć akumulator
W ciągu 30 sekund wprowadzić fabryczny kod główny (5555)
Nacisnąć klawisz SERVICE wprowadzić kod Instalatora (1234) i przeprogramować system lub zaprogramować nowy kod instalatora
Po wyjściu z poziomu poziomu programowania Instalatora (INSTAL) zaprogramować kod Główny.
Aby przywrócić program fabryczny zrób tak:
menu-INSTAL:kl#<NEXT,NEXT
✨ Dyskusja dotyczy możliwości wykonania twardego resetu w centralce alarmowej Crow 5000 oraz poszukiwania instrukcji instalacyjnej w języku polskim. Użytkownicy potwierdzają, że reset jest możliwy poprzez odłączenie zasilania sieciowego i akumulatora, a następnie wprowadzenie fabrycznego kodu głównego (5555) oraz kodu instalatora (1234) w trybie serwisowym, co pozwala na przeprogramowanie systemu i przywrócenie ustawień fabrycznych. Wskazano również, że wejście w tryb instalacyjny może być problematyczne bez odpowiedniej instrukcji. Kilku uczestników oferuje przesłanie instrukcji instalacyjnej, a także sugerują kontakt z firmą VIDICON, która posiada materiały dotyczące tej centrali. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.