Witam. Kupiłem na Allegro telefon Nokia 6021. Po włożeniu swojej karty SIM i wpisaniu poprawnie kodu telefon zaskoczył mnie prośbą o kod zabezpieczający. Standardowy 12345 nie działa. Gość od którego kupiłem próbował podawać jakieś inne, ale też bez skutku. Czytałem o tych kodach i na stronie jakiejś ruskiej wygenerowałem sobie taki mastercode ale też nic z tego. Inne programy generują identyczny więc wiadomo że nic z tego.
Pytanie
Jak można się tego pozbyć?? Czy tylko kabelek i odpowiedni soft, czy może jakieś specjalne urządzenia???
Słyszałem o kodzie resetującym ale albo nie mogę znaleźć odpowiedniego albo też nic się nie dzieje.
Telefon wygląda OK, nie zniszczony, wygląda na sprawny - gdyby nie ten cholerny kod.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Pytanie
Jak można się tego pozbyć?? Czy tylko kabelek i odpowiedni soft, czy może jakieś specjalne urządzenia???
Słyszałem o kodzie resetującym ale albo nie mogę znaleźć odpowiedniego albo też nic się nie dzieje.
Telefon wygląda OK, nie zniszczony, wygląda na sprawny - gdyby nie ten cholerny kod.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam