logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka LEXMARK Z617 przerywa drukowanie i traci połączenie USB z komputerem

CeHa7 28 Gru 2006 17:54 1515 4
REKLAMA
  • #1 3379284
    CeHa7
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam! Mianowicie problem polega na tym iz drukarka dziala tylko ze drukuje strone do polowy a potem zrywa polaczenie z komputerem czego dowodem jest komunikat o braku komunikacji miedzy drukarka a komputerem. Myslalem ze to problem z oprogramoiwaniem ale wszystko ok gdyz sterowniki instalowalem na swiezo zainstalowanym systemie. Drukaraka laczy sie z kompem za pomoca USB(1)Dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 3379327
    wiezlak
    Poziom 35  
    Ocena: 37
    Czy nie masz czasem problemów z innymi urządzeniami podpinanymi do USB? Jeśli tak, to przyczyną może być konfliktowe współdzielenie przerwania IRQ z innym urządzeniem. Podaj nam, jakie urządzenia korzystają jeszcze z przerwania kontrolera USB (panel sterowania -> system -> menedżer urządzeń -> widok -> zasoby wg typów).
  • REKLAMA
  • #3 3379859
    CeHa7
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    dzieki za podpowiedz jednak nie moge tego sprawdzic teraz bo to nie moj komputer, a u kuzyna ktory dosc daleko mieszka. Pod koniec stycznia bede u niego wiec chcialem zaczerpnac troche wiedzy na ten temat bo juz kombinowalem niesamowicie. Jezeli to cos pomoze to nic innego nie jest podpiete pod drugie gniazdo USB. Jesli cos jeszcze innego moze byc przyczyna tego problemu to bardzo prosze o odpowiedz, sprawdze to jak najszybciej. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #4 3885513
    wituwitu
    Poziom 1  
    witam
    mam tez problem z ta drukarka, a mianowicie po przesunięciu jej na biurku gdy chciałem zacząć drukować pojawił sie komunikat "komunikacja jest niemożliwa drukarka nie może komunikować sie z komp". podłączyłem ja do innego kompa i to samo. wiec ja rozebrałem bo myślałem ze gniazdo usb coś nie tak ale wszystko było ok, na wszelki wypadek poprawiłem luty i dalej nic!!
    ma ktoś jakiś pomysł co sie mogło stać? kiedyś słyszałem o czyszczeniu bufora w drukarce wie ktoś jak to zrobić? bo może to mi pomoże
    z góry dzięki za rady, pozdrawiam Paweł.
  • #5 4026640
    0gaba0
    Poziom 2  
    hej
    moja kolezanka ma ten sam problem jesli go ktos rozwiazal to prosilbym zeby o tym tu napisac, bede bardzo wdzieczny.
REKLAMA